Vučić: Ako donesu rezoluciju čestitaću im!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na ponašanje zvanične Podgorice prema državi Srbiji u poslednje vrijeme koje je sve, samo ne prijateljsko i dobrosusjedsko.

On je naglasio da nikada nikoga u Podgorici nije pozvao i tražio nešto.

– Da budemo sasvim jasni, čujem da se žale na pritisak Beograda. Hoću da kažem da lažu, nijednom ih nisam pozvao, nisam im ništa tražio. Nisam ja pomenuo Eezoluciju o Jasenovcu već oni i na svakom mjestu govore kako smo mi bili nekorektni po pitanju Rezolucije u Srebrenici Zamislite vi uzmete motku, 50 puta me udarite, polupate mi lobanju i kažete mi stvarno je bio nektorektan sve vrijeme se pomerao na lijevu stranu. Oni kažu: Mi smo udarili po Srbima, imali smo pokvarene amandmane, ali nema veze ljuti smo jer je Srbija to zamjerila… A mi nismo uputili notu ili protjerali njihovog ambasadora, samo smo rekli šta se desilo. Ali, mi smo krivi zato što smo rekli da nismo oduševljeni – kazao je Vučić na TV Pink.

On je dodao da ne očekuje da Skupština Crne Gore usvoji Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu.

– Ako donesu tu rezoluciju, čestitam im, ako je ne donesu potvrdiće se ono što sam govorio, da je neće donijeti. Ako je donesu ja ću reći: Izvinite, moja procjena je bila pogrešna. Nemam nikakav problem, kod mene su stvari čiste. Ja očekujem da je ne donesu, a ako je donesu čestitaću im – dodao je on.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Daj Bože da pogriješiš u procjeni:-)