Vučević: Spajićev stav oko Srebrenice nije prijateljski prema Srbiji!

Predsjednik Vlade Republike Srbije, Miloš Vučević, ovog jutra gost je Novog jutra kod Jovane Jeremić, gdje govori o svim aktuelnim temama.

Vlada Crne Gore, sporazumno kako je rekao Milojko Spajić, obavezala se da vodi proevropsku politiku. On je dodao da mu nije nikakav problem da prizna da je u Srebrenici bio genocid, a ta rezolucija će se usvojiti zato što su velike sile stale iza nje.

Da li zapravo Spajić predstavlja produženu ruku Mila Đukanovića.

– Ja ovo ne vidim kao prijateljski gest prijateljske države- rekao je Vučević.

– Crna Gora je naša najbliža država, a kad kažem najbliža mislim istorijski, kultuirno, nacionalno narodno. Mi smo najbliže države, neću da kažem istovetni narodi, dvije države gdje Srbi žive u velikom broju. Ovo je nešto što ne može da se ne komentariše da će narušiti odnos između nas, ali dobro Vlada Crne Gore vodi njihovu nezavisnu politiku- rekao je Vučević u Novom jutru kod Jovane Jeremić.

– Nije na nama i nemamo špravo da im govorimo kako da rade, oni procjenjuju svoje političke interese ali moraju da budu svjesni da ovim potezov i ovom najavom ne čine ništa dobro u odnosu na odnose dvije zemlje- rekao je Vučević.

Ja sam Spajiću napisao hajde da vidimo na djelu vašu prijateljsku politiku prema nama.

– Mi Srbi moramo da razumijemo bol bošnjaka i stradanja drugih naroda, u Srebrenici se desio stravičan zločin, kao što Bošnjaci moraju da razumiju naš bol za žrtvama u Bratuncu, ili da razumiju naš bol zbog projterivanja preko 100 hiljada Srba u Sarajevu. – rekao je Vučević.

– Srbija ne želi da se vrati i da se zakopa u prošlost, mi hoćemo da čuvamo politiku sećanja, i da imamo taj odnos i prema našim junacima i prema žrtvama- rekao je Vučević.

– Mislim da ta odluka Vlade Crne Gore ali i nekih drugih koji žive u regionu, pokazuje kakakv oni odnos imaju prema Srbiji – rekao je Vučević.

– Sa takvom odlukom Crbne Gore oni će suštinski baciti najmanje trećinu stanovništva Crne Gore koja se izjašnjava kao Srbi- dodao je on.

– Nadam se da je Crna Gora svesna odluke koju donosi- rekao je Vučević.

Svi građani Srbije moraju da razumiju šta se krije iza ovoga, a o tome je govorio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Sledeće će biti tužba protiv Srbije da smo mi počinili genocid, pokušaće da obnove sudske postupke pred međunarodnim sudovima, i da traže ratnu odštetu od nas jer smo mi po njima počinili genocid, mi sada imamo međunarodno priznato u UN da smo počinili genocid u Srebrenici. Interesantno je da nije genocid u nekom drugom dijelu svijeta kad se nešto desi puta 10 gore, da nije genocid ono što se desilo u drugom svjetskom ratu, Jasenovac nije genocid, ali baš ovo što se desilo u jednoj opštini na jednoj opštini jeste genocid – rekao je Vučević.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Није ни према Црној Гори! То је удвориште према окупаторима!