Vučević: Da naša djeca uče šta je Prizren, da uče šta su Dečani, šta su Gračanica i Pećka patrijaršija….

Predsjednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević izjavio je da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nema drugu političku agendu pred izbore osim da napada Srbe i dodao da bez Srbije nema rješenja pitanja Kosova.

„Teški mjesec je pred nama jer Kurti ide u izbore, Albanci imaju izbore. Mislite da on ima šta da ponudi? Da on može da otvori ovako neki kulturni centar u Đakovici ili Peći? Mislite da Kurti može da priča o Ekspu ili da govori o Bio4 kampusu? Osim da napada Srbe i to mu je cijela politička agenda. On živi za to. On je učenik Adema Demaćija, to su ljudi koji su bili spremni da budu u zatvoru cio život da bi postigli svoj cilj, san a to je Velika Albanija. On živi za to“, rekao je Vučević na konferenciji za medije posle otvaranja multifunkcionalnog kulturnog centra u Pirotu.

Dodao je da Srbi treba da vjeruju da Kosovo nije izgubljeno, te da živimo za to da Kosovo i Metohija bude dio Srbije i da o tome učimo svoju djecu.

„Niko nikad ne smije da kaže da je nešto izgubljeno. Nikad nije izgubljeno ono što nije predato. A ta priča da je to dole riješeno, ako je tako, pa što pritiskate Srbiju svaki dan? Ako je to sve riješeno, šta će vama Srbija? Ako je Kosovo riješeno, šta će vama Srbija? Nema rješenja bez Srbije. Moramo da pričamo o Kosovu i Metohiji, da naša djeca uče šta je Prizren, da uče šta su Dečani, šta su Gračanica i Pećka patrijaršija. Da uče da tamo živi i naš narod, da nam je tamo kolijevka. Ne da bi se spremali za ratove, ne da bi nekog mrzjeli nego da bi sebe poštovali“, naglasio je Vučević.

Premijer Srbije je rekao i da isti odnos treba da postoji i prema ćirilici – da se uči i čuva.

„Sad da izađemo u centar Pirota ovdje, usred Srbije da kažem, pa ćete vidjeti koliko ima latiničnih reklama, tabli i svega. Sami sebi moramo dati odgovor na ta pitanja, a posle gledati ko je kriv. Pitanje Kosova i Metohije i o pitanju položaja Srba na Kosovu i Metohiji nije moguće odgovoriti u dvije rečenice“, zaključio je Vučević.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare