Vraneš: Trudim se da razumijem PES, ali….

Predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš rekao je da ne razumije zbog čega Pokret Evropa sad „iritira“ akademija povodom, kako je rekao, jednog „svenarodnog ustanka naših predaka“.

On je za Portal RTCG kazao da „mnogi narodi njeguju tradicije, poštuju pretke koji su ih oslobađali od raznih okupatora“, prenosi taj medij.

Akademija je povodom početka drugog srpskog ustanka u kome je učestvovalo desetine i stotine nasih predaka iz Pljevaljskog kraja. Nema porodice u pljevaljskom kraju iz koje neko nije krenuo u Karađorđev ustanak. Ne razumijem shvatanje kolega iz PES-a zašto ih iritira akademija povodom jednog svenarodnog ustanka naših predaka. Kao da osuđujete akademiju zbog dana pobjede nad fašizmom“, kazao je Vraneš.

Rekao je i „kao da nekom u Crnoj Gori, nažalost, i sada smeta sve što je srpsko“.

„Ako im ne smeta proslava dana vještica, raznorazne nove godine, ne znam u čemu je problem kada srpski narod koji je u Pljevljima u velikoj većini slave svoje pretke“, dodao je Vraneš.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tako je doktore. Sve ti igralo i pjevalo. Pokaži zube tom komunističko-ustaškom nakotu koji se izlio četrdesetih godina dvadesetog vijeka i gliba CG do dana današnjega. Ima ga puno i u PV, ali se nadamo da ćeš ga vratiti u brlog i da se taj bunjak više nikada više ne pojavi.