Vladislav Bojović optužuje Novovića zbog tzv državnog udara!

Poslanik Demoratske narodne partije (DNP) Vladislav Bojović osvrnuo se juče na skupštinskom odboru na odluku o skupštinskom saslušanju GST-a Vladimira Novovića i VDT-a Milorada Markovića, a koje je zakazano zbog indicija na zloupotrebe u njihovom radu, sa posebnim osvrtom na postupak poznat kao državni udar i kazao da je osnovni povod za kontrolno saslušanje VDT-a i SDT-a slučaj u kom je tužilaštvo praktično izvršilo opstrukciju okončanja višegodišnje sudskog postupka u postupku poznatom kao tzv. državni udar.

„Svi dobro znamo da u trenutku kada su trebale da se izlože završne riječi, predstavnici tužilaštva ili nisu prisutni ili su odbili da tu završnu riječ izlože. Mi mislimo da je to odrađeno planski kako bi se sprovela opstrukcija završetka tog sudskog postupka u kom su ljudi predmet torture svih ovih godina. Kao član odbora smatram da je to odnos Markovića prema odboru i svojevrsno bježanje od odgovornosti. Neka javnost sudi je li ovo njihovo objašnjenje o onome što je interes cijele javnosti“, kazao je Bojović.

On dodaje da su postjali svi razlozi da njih dvojica dođu, pogotovo imajući u vidu da VDT ima ovlašćenje da preuzima određene predmete, pa konkretno i predmet u kom postupa tužilac a on izbjegava završnu riječ.

„Već smo obrazložili u inicijativi da slučaj montiranog državnog udara ima svoj bezbjednosni kontekst a da je u činjenici kada je montiran proizveo povišene bezbjednosne rizike i stvorio se utisak uznemirenosti građana i ugrozio ustavni poredak. Zbog toga treba održati kontrolno saslušanje. Ovaj slučaj ima par exellence bezbjednosni kontekst a potrebno je dovesti do kraja ovaj sudski postupak“, jasan je on.

VDT i SDT, dodaje svjesno opstruiraju okončanje postupka državni udar.

„Prosto mislim da mi kao poslanici treba da afirmišemo kontrolnu ulogu ovog parlamenta i da ne ograničavamo sami sebe svakog puta. Mislim da je u interesu javnosti i građana koji su nas neposredno izabrali, da se određene stvari završe. Da nije bilo opstrukcije određenih tužilaca došlo bi do okončanja. Zbog toga želimo da dobijemo odgovore na određena pitanja“, podvukao je on.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ne smiju da ga okoncaju jer imje zabranjeno od strane ambasada SAD i VB