Vladimir Vuković: Jakov i Milojko se jedino slažu da ne priznaju Republiku Srpsku!

ŠTO SE MENE TIČE SAMO JEDNU PORUKU IMAM ZA JAKOVA I MILOJKA – SRAMOTA JE SLAVITI DAN NEZAVISNOSTI DRŽAVE U KOJOJ JE TA NEZAVISNOST STEČENA NA POKRADENOM REFERENDUMU, A OBAVEZA JE SLAVITI DAN REPUBLIKE ZA KOJU SU NJENI NAJBOLJI SINOVI GINULI I SVOJOM KRVLJU JOJ GRANICE ISCRTAVALI! 

Aloonline.me

MENU

PREPORUKA

Kina je spremna da se odupre svim pokušajima nezavisnosti Tajvana

Srbija poražena u penal seriji od selekcije Mađarske na bizaran način (video)

Zdravstveni radnici u CG upozoravaju da će stupiti u generalni štrajk

Italija odbila učešće u vojnim napadima na Hute u Jemenu

Evropska unija do marta šalje ratne brodove u Crveno more

Zelenski brojevima na džemperu poslao tajnu poruku Putinu

Skupština Crne Gore na Savindan bira Vrhovnog državnog tužioca

Huti prebrojali svoje poginule borce nakon američkih i britanskih napada

 22:08 – JAKOV I MILOJKO SE JEDINO SLAŽU DA NE PRIZNAJU REPUBLIKU SRPSKU

 18:50 – BIA razbila špijunsku mrežu na teritoriji Srbije

 18:00 – RIK saopštio konačne rezultate izbora u Srbiji

 17:45 – PROTOSINĐEL EVSTATIJE (DRAGOJEVIĆ) Trobojke izostaju ne samo na Cetinju nego i u Podgorici

 14:51 – BITI ILI NE BITI ZA BAJDENA Šta očekivati od Sjedinjenih Država nakon napada na Jemen?

 14:20 – VUČEVIĆ Srbija politiku SAD ne može da promijeni ali može da jača svoju odbranu

 13:28 – Medvedev Britaniji zaprijetio ratom

 13:18 – SPAJIĆ Neodlaskom na proslavu smo pokazali šta Vlada CG misli o Republici Srpskoj

JAKOV I MILOJKO SE JEDINO SLAŽU DA NE PRIZNAJU REPUBLIKU SRPSKU

PIŠE VLADIMIR VUKOVIĆ/ALOONLINE.ME | ŽURNAL ∙ 12.01.24 22:08 ∙  0

ŠTO SE MENE TIČE SAMO JEDNU PORUKU IMAM ZA JAKOVA I MILOJKA – SRAMOTA JE SLAVITI DAN NEZAVISNOSTI DRŽAVE U KOJOJ JE TA NEZAVISNOST STEČENA NA POKRADENOM REFERENDUMU, A OBAVEZA JE SLAVITI DAN REPUBLIKE ZA KOJU SU NJENI NAJBOLJI SINOVI GINULI I SVOJOM KRVLJU JOJ GRANICE ISCRTAVALI! 

   

Veterani Vojske RS u svečanom defileu u čast 9. januara Dana Republike Srpske

Dan Republike Srpske i krsna slava Sveti arhiđakon Stefan i ovoga je 9. januara prošao sa anđelima, gdje god se proslavljao. A slavilo se gje je god bilo srpskog čeljadeta. Bilo je veličanstveno i gospodski, kako i priliči kada saboruje srpski narod sa desne i lijeve obale Drine, a i mnogo šire se slavilo i nazdravljalo u čast rođendana Srpske Republike.

Međutim, bez đavola se nije moglo ni ove godine u Sarajevu, Zagrebu, a čini mi se kao nikada do sada, ni u Podgorici. Čak je i Cettigne ove godine ostalo u sjenci reakcija koje su stigle iz Glavnog grada Montenegra po pitanju ovog praznika i krsnog imena. Možda sam subjektivan dok ovo pišem ali sam ubijeđen da ovako sramno posrtanje Montegro nije doživljavao ni za vrijeme Milovoga vakta, makar ne po ovom pitanju.

Kada vidim kakvi su Jakov Milatović i Milojko Spajić, malo mi treba da sam sebi priznam da njihov politički tata Zdravko Krivokapić i nije bio ološ, samo loš i da se politički izrodio na njih dvojicu. Cucki je makar dok je bio u prilici poslao prve godine jednu čestitku državnom vrhu Srpske. Istina, pravdao se posle da je to bila čestitka privatne prirode i da nije čestitao kao državnik ali makar je čestitao. Sledeće godine čestitku nije slao ali je kada su ga pitali zašto nije, makar rekao da se ona podrazumjeva pod čestitkom za Božić i dodao – Kako ne postoji Republika Srpska? Pa, eto postoji po Dejtonu. Srpska je tu i niko je ne može pomjeriti!

Iz kože sam imao da iskočim zbog ovakvog stava tadašnjeg premijera Zdravka Krivog, naivno misleći da ne može goreg saginjanja biti od ovoga. Čovjek i državnik sa stavom čestita ako misli da treba, to javno saopšti i začepi vilice zlonamjernicima kojima je antisrpstvo smisao života. I grešan sam, jer sam Krivog doživio kao najgoreg, politička mu đeca ne valjaju ništa i u poređenju sa njima dvojicom je moralna gromada i onakav kakav je.

I ne samo Cettigne, nego su se Sarajevo i Zagreb ove godine posramili kada su vidjeli kako zvanična Podgorica strijelja svako srpsko srce izjavama sa nesnosnom lakoćom, bez treptaja i grimase. Ovako ne bi ni bivši lider DPS-a, kako to čine lider i njegov zamjenik iz Evrope sad. I ne misle samo oni ovo što su nam sasuli u lice kao običnim građanima, ima ih još u ovoj vlasti nego su ćutali, jer nisu bili pitani. A i oni bi isto ovako sa puno žara dokazivali da su na kursu koji diktiraju London, Vašington i Brisel, prije nego uzmu cegere i pođu do Trebinja u kupovinu životnih namirnica, jer je puno jeftinije nego u Voli.

Biti predsjednik ili premijer jedne države, pa bio to i Montenegro, trebalo bi da podrazumjeva makar i trunku dostojanstva. Dvojac Milatović i Spajić su na primjeru 9. januara pokazali da su u hroničnom nedostatku istog i ne samo to, nego i bez elementarnog obzira za narod koji ih je glasao i pružio priliku da postanu neko, zato se i ponašaju kao niko. A taj narod nešto u poslednje vrijeme neće naglas, nego sebi u bradu gunđa, ne znam šta čeka i očekuje, a znao je i silnijima da glasno kaže sve što ima. Valjda se još uvijek boji povratka Mila Đukanovića, pa ko veli neka ide ovako, nesvjestan da je ovako opšta bruka veća. Jer ne bruka nas vriska Danijela Živkovića u v.d. stanju, niti Kenanina halakanja, obraz nam okidoše Jakov i Milojko.

Ne znam da li ste primijetili da je jedino oko čega se u poslednjih godinu dana dvojac iz Evrope sad složio, bilo to da obojica ne priznaju Republiku Srpsku. Ponavljam, predsjednik i premijer Montenegra zvanično ne priznaju Republiku Srpsku! A dobro bi bilo kada bi im Crna Gora podviknula. Još bi bolje bilo kada bi i Cetinje glas pustilo, pa im reklo da ne avetaju, da ne puze i da prestanu da vrijeđaju osjećanja običnog čovjeka, običnih vjernika, srpskog naroda. I nemam dilemu, oni to što su nam saopštili iskreno misle i ne vode računa da li vrijeđaju Srpsku pravoslavnu crkvu i Patrijarha srpskog, da li vrijeđaju Vladiku budimljansko-nikšićkog, da li gaze po kostima onih mučenika na Srpskom vojničkom spomen-groblju Mali Zejtinlik u Sokolcu.

ŠTO SE MENE TIČE SAMO JEDNU PORUKU IMAM ZA JAKOVA I MILOJKA – SRAMOTA JE SLAVITI DAN NEZAVISNOSTI DRŽAVE U KOJOJ JE TA NEZAVISNOST STEČENA NA POKRADENOM REFERENDUMU, A OBAVEZA JE SLAVITI DAN REPUBLIKE ZA KOJU SU NJENI NAJBOLJI SINOVI GINULI I SVOJOM KRVLJU JOJ GRANICE ISCRTAVALI! 

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Svako slovo potpisujem. Ova dvojica su obraz izgubili zauvijek!!!