Vlada sjutra donosi odluku oko Srebrenice!

Vlada Crne Gore će na sjutrašnjoj sjednici donijeti odluku kako će Crna Gora glasati o Rezoluciji o Srebrenici na sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, saznaje BORBA.

Nakon što Vlada usvoji odluku, preostaje samo da predstavnik Crne Gore na zasijedanju Generalne skupštine glasa u skladu sa tom odlukom.

Ukoliko Vlada ne odluči drugačije, nezahvalna uloga da glasa u UN-u pripašće ministru spoljnih poslova Filipu Ivanoviću.

Ako je suditi po sinošnjoj izjavi ministarke evropskih poslova Maide Gorčević na A plus televiziji, Vlada bi trebalo da podrži antisrpsku Rezoluciju o navodnom genocidu u Srebrenici koju su pred UN-om predložile Njemačka i Ruanda.

Podsjetimo, ona je najavila da će Vlada podržati rezoluciju o Srebrenici, tj. da će „pratiti ono što je crnogorski parlament već dva puta izglasao po pitanju Srebrenice“.

Ukoliko se Vlada odluči da podrži ovu sramnu rezoluciju biće interesantno vidjeti kakav će stav nakon glasanja zauzeti SNP koji se protivi ovom aktu.

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Oni moraju to da izglasaju veliki je pritisak na njih a onda Jokovici i Scekic izlaze iz vlade a Knezevic i Mandic otkazuju povjerenje vladi i evo nama izbora najesen

Da li vjerujete da ce SNP, koji je usao u manjinsku Vladu, podrzanu od DPS-a, izaci iz ove Vlade i dati fotelje. Ko jednom izda, izdajnik je uvijek.