Vesna Medenica Rijaliti; Nevino sam optužena

Bivša predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica rekla je da su procesi koji se vode protiv njene političke odmazde i da je ona u centru toga.

Medenica je, u emisiji Načisto na televiziji Vijesti, komentarišući prepiske koje su objavljene u medijima, rekla da je vrlo sporno da li su to njene poruke.

„Moj telefon nije konfiskovan, ja sam ga dobrovoljno predala i korisničku šifru dala. Onoga trenutka kada je trebalo telefon da se otvori, ja sam dala korisničku šifru“, kazala je Medenica.

Ona je dodala i da zna proceduru da mora da se formira zapisnik, da moraju prisustvovati dva svedoka, da bi se telefon otvorio, prenosi portal Vijesti.

Medenica je kazala da ni ona niti njeni branioci nisu dobili materijal, odnosno prepis poruka.

„Prilikom prigovora, odnosno pripreme ročišta to je decidno naznačeno. Da taj materijal nedostaje i tražimo da se dostavi. Ne samo taj nego i 48 drugih koji su bili u popisu optužnice kao prilog“, rekla je Medenica.

Ona je, govoreći o ubistvu glavnog i odgovornog urednika lista Dan Duška Jovanovića, kazala da je taj slučaj imao njenu posebnu pažnju.

„Itekako sam obavljala saradnju sa bratom pokojnog Jovanovića. Vrlo mi je vjerovao, detaljno smo istraživali sve ono što je smatrao da treba istražiti. Koliko je bio zadovoljan svim tim što smo radili i mojim odnosom prema tom tragičnom događaju, poklonio mi je i knjigu sa posvetom“, navela je Medenica.

Ona je rekla da je 13 godina, isključivo po zakonu, bila zadužena za potpisivanje mere tajnog nadzora koje su dolazile od Agencije za nacionalnu bezbednost.

„A i neke mjere sam predlagao kad sam bio tužilac. Interesantno će biti jednog dana jer sam svjedok svega toga, da to što sam ponešto vidjela, i ponešto kažem. Kada će doći do vremena, stvar je moje odluke. Interesantno, na tim mjerama je upecan i neko ko sada žari i pali ovim pravosuđem“, dodala je Medenica.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Nevina si davno bila !