Vesna Medenica Rijaliti; Nevino sam optužena

Бивша председница Врховног суда Весна Меденица рекла је да су процеси који се воде против њене политичке одмазде и да је она у центру тога.

Меденица је, у емисији Начисто на телевизији Вијести, коментаришући преписке које су објављене у медијима, рекла да је врло спорно да ли су то њене поруке.

„Мој телефон није конфискован, ја сам га добровољно предала и корисничку шифру дала. Онога тренутка када је требало телефон да се отвори, ја сам дала корисничку шифру“, казала је Меденица.

Она је додала и да зна процедуру да мора да се формира записник, да морају присуствовати два сведока, да би се телефон отворио, преноси портал Вијести.

Меденица је казала да ни она нити њени браниоци нису добили материјал, односно препис порука.

„Приликом приговора, односно припреме рочишта то је децидно назначено. Да тај материјал недостаје и тражимо да се достави. Не само тај него и 48 других који су били у попису оптужнице као прилог“, рекла је Меденица.

Она је, говорећи о убиству главног и одговорног уредника листа Дан Душка Јовановића, казала да је тај случај имао њену посебну пажњу.

„Итекако сам обављала сарадњу са братом покојног Јовановића. Врло ми је вјеровао, детаљно смо истраживали све оно што је сматрао да треба истражити. Колико је био задовољан свим тим што смо радили и мојим односом према том трагичном догађају, поклонио ми је и књигу са посветом“, навела је Меденица.

Она је рекла да је 13 година, искључиво по закону, била задужена за потписивање мере тајног надзора које су долазиле од Агенције за националну безбедност.

„А и неке мјере сам предлагао кад сам био тужилац. Интересантно ће бити једног дана јер сам свједок свега тога, да то што сам понешто видјела, и понешто кажем. Када ће доћи до времена, ствар је моје одлуке. Интересантно, на тим мјерама је упецан и неко ко сада жари и пали овим правосуђем“, додала је Меденица.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Nevina si davno bila !