Vesna Bratić napadnuta ispred prodavnice!

Bivša ministarka prosvjete Vesna Bratić jutros je doživjela napad ispred jedne prodavnice u Podgorici.

Kako je kazala za portal Dan, muškarac je vrijeđao, psovao i kretao se ka njoj.

“Vrijeđao me je, a dva momka su prišla da me odbrane. Još sam pod stresom zbog težine riječi koje mi je uputio kao što su osveta i pominjanje porodice”, istakla je Bratić.

Kako je kazala, govorio joj je da je “grobarka, uništiteljka crnogorskog školarstva”.

“Ranije mi se ovo nije dešavalo, strahovala sam da će doći i do fizičkog napada. Prije nekoliko mjeseci sam uveče primijetila otiske muških čizama na vratima od stana, a policija je došla tek na treći poziv i bili su korektni, rekavši da će pogledati kamere. Neobično je što imamo vrata od zgrade koja se zaključavaju šifrom, a ipak je neko uspio da uđe, a da ga kamera ne registruje”, navela je Bratić.

Kako je kazala, smatra da za ove slučajeve prijetnji i napada, ostavljanja upozorenja poput otisaka cipela, smatra odgovornim pojedine crnogorske portale.

“Ti portali dopuštaju govor mržnje i crtanje meta ispod svojih tekstova, kao i na vlasititm fejsbuk stranicama, iako je filtriranje takvih kometara moguće. Motiv ovih napada je mržnja, koja se generiše već četiri godine od strane određenih struktura, kao i mizoginija”, navela je Bratić.

Iz Uprave policije portalu Dan je rečeno da slučaj nije prijavljen.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Užas, šta sve čoveka može da snađe, ni krivog ni dužnog,u državi kriminala, bezakonja. Ovo stanje, u kome glavnu riječ vode kriminalci i podzemlje svake vrste,u zemlji izgrađenoj na prevari, ubistvima, lažima, bezvrednostima, šta očekivati osim vrijeđanja, ponižavanja i prijećenja normalnih i moralnih ljudi. Sistem izgrađen i timaren 35 godina na mržnji prema moralu i duhovnosti iskotio je takve nule koje do sada nisu poznate u istoriji ljudskog roda. Kako se odbraniti od tog nakota? Imali rješenja? To je kao da očekujete da potpuno trula, tj satrula voćka da zdrav plod. Šta reći, osim kuku i lele.
Ne može gospođa/ca Bratić očekivati zaštitu od institucija i sistema koji kreiraju takvo nesnosno stanje, tj.mržnju, protjerivanje svega vrijednoga i moralnoga. Taj nakot je i podržan od zapadnih moćnika kako bi se ovaj prostor oslobodio za podrepne muve i pdtrpeznu gamad