Velesila podržala ulazak CG u EU! Potpredsjednica skupština primila potpredsjednika Maldiva

Crna Gora će uvijek u Maldivima imati iskrenog prijatelja i podršku u Ujedinjenim nacijama, naporima da postane članica Evropske unije, kao i podršku članstvu u NATO savezu, glavna je poruka sa današnjeg sastanka potpredsjednice Skupštine Crne Gore, Zdenke Popović i delegacije Maldiva koju je predvodio potpredsjednik Maldiva, Husein Mohamed Latif.

Poželjevši dobrodošlicu u najistaknutiju crnogorsku instituciju potpredsjednica Popović istakla je da su Maldivi zemlja gdje je turizam glavna privredna grana, baš kao i u Crnoj Gori te da se nada da će Crna Gora i Maldivi ostvariti još bolju saradnju u toj oblasti.

„Želimo da olakšamo dolazak maldivskih turista uspostavljanjem viznih olakšica, u skladu sa našom evropskom agendom“, istakla je Popović. „Naše preduzeće „Plantaže“ proizvodi jedno od najboljih vina u Evropi, želim da razmotrimo mogućnost saradnje sa našim preduzećem i iniciramo izvoz crnogorskih vina na tržište Maldiva“, dodala je Popović.

Pozdravljam učešće predstavnika Maldiva na Crnogorskoj ljetnjoj školi za mlade diplomate „Gavro Vuković“, poručila je Popović.

Osvrnivšu se na multilateralne odnose, Popović se zahvalila na podršci kandidaturi naše države za članicu Savjeta bezbjednosti 2026-27.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare