Ura: Spajić je bahat!


Građanski pokret URA pozdravio je postignuti dogovor između Sindikata prosvjete i Vlade Crne Gore, ističući da se on morao i ranije napraviti, kako ne bi bespotrebno ispaštala djeca, roditelji i naravno prosvjetni radnici.

„Ovim je potvrđeno da su premijer Spajić i nadležna ministarstva, prvo nepoštovanjem potpisanog Granskog kolektivnog ugovora uskratili prava prosvjetnih radnika, a zatim ignorisanjem problema i neodgovornim i bahatim odnosom bez ikakve potrebe doveli u problem funkcionisanje našeg obrazovnog sistema“, poručili su iz URE, pa nastavili:

„Za razliku od Spajića i njegove Vlade koja je pokušala metodama svojstvenim diktatorskim režimima, poput ucjena, pritisaka, a zatim i tužbom da primora prosvjetne radnike da odustanu od štrajka, Sindikat prosvjete je pokazao širinu, bolje razumijevanje novonastale situacije i gestom dobre volje prihvatio predlog Spajićeve Vlade, bez obzira na potpisani Granski kolektivni ugovor, na osnovu kojeg im je bilo predviđeno povećanje njihovih zarada od 1. januara 2024. godine od 10%“, naveli su iz URE.

Za kraj su dodali:

„Na ovom primjeru se još jednom pokazalo da bi dijalog morao uvijek biti jedini izlaz iz problema, ali i da, nažalost, Spajić, kome su sve građanke i građani poslodavci, pokazuje često, kako i sam kaže, da nema vremena da se bavi problemima koji su mu u opisu posla“, zaključili su iz GP URA.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Dritko, nikad vise, pa laj na Spajica do sjutra.