U Milatoviću se bore dva vuka!

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović najavio je da će inicirati obeštećenje žrtava sa Golog otoka što je, kako je kazao, crna tačka naše istorije i simbol stradanja za više hiljada građana i njihovih porodica.

Samo par dana nakon toga, Milatović u crnom ruhu govori o smrti režisera Veljka Bulajića, istog onog režisera koji je bio autor svih „crvenih“ filmova koji su hvalospjeve pisali drugu Titu i narodnooslobodilačkoj borbi.

“Njegovo stvaralačko i životno djelo, u koje se ubraja i učešće u Narodnooslobodilačkoj borbi kao mladog partizana i filmsko stvaralaštvo koje je iznjedrilo kultne filmove, u kontinuitetu je afirmisalo vrijednosti antifašizma i slobodarske tradicije”, napisao je Milatović na platformi Iks.

Stoga se može postaviti pitanje šta u stvari znači potez Jakova Milatovića i da li to predstavlja potpuni populistički čin predsjednika Crne Gore uoči planiranih izbornih procesa. Očigledno je da je nekom od njegovih savjetnika u jednom momentu palo na pamet da pokrene ovu temu ne bi li se o njoj razgovaralo par dana, međutim, pravo ruho stipendiste Duška Kneževića upravo se pokazalo kroz njegovu pionirsku objavu na društvenoj mreži X gdje veliča komunističkog režisera koji je izašao iz istog tog režima koji je i formirao i ozloglasio Goli otok.

A da ne govorimo samo o Golom otoku, može se pomenuti i Zidani most, kao i Pasje groblje kod Kolašina. Sve su to tekovine one slavne antifašističke borbe koju predsjednik malo veliča a malo obeštećuje žrtve.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare