U austrijskom parlamentu rasprava o povlačenju priznanja tzv Kosova!

Slobodarska partija Austrije uputila je Skupštini predlog rezolucije kojom zahtijeva da se taj parlament izjasni protiv priznanja tzv. Kosova.

U zahtjevu, koji su podnijeli šef poslaničkog kluba FPO Maksimilijan Kraus i poslanik Anton Mahdalik, a o kojem se trenutno vodi rasprava, navodi se da Kosovo nije nikakva nezavisna država.

„Kosovo je bilo dio Srbije i suprotno međunarodnom pravu, NATO bombardovanjem 1999. otcijepljeno je od Srbije i do danas ga nije većina država priznala kao nezavisnu državu“, navode iz FPO.

Ističu da je priznanjem Kosova od SAD i evropskih država, ne samo prekršen i pogažen suverenitet i teritorijalni integritet Srbije, već i Rezolucija 1244 UN, koja Srbiji to garantuje. Zbog toga, smatraju, austrijska Vlada nije smela da prizna Kosovo, prenosi portal „Kosovo onlajn“.

„Godinama, nakon proglašenja nezavisnosti, Kosovo ostaje osporeno i značajne zemlje širom svijeta ga ne priznaju. Odnosi sa Srbijom su tenzični i nedavno su se dalje pogoršali. Na tom prostoru albanska, albansko muslimanska većina stoji nasuprot srpskoj pravoslavnoj manjini, a prava i političko samoopredjeljenje srpske manjine i dalje se ne garantuju“, navodi se u dokumentu.

Iz FPO ukazuju i da postoje deficiti u izgradnji pravne države i borbi protiv korupcije, navodeći da je tzv. Kosovo u Indeksu o korupciji Transparensi internšnala palo sa 95 na 176 mjesto.
„Posebno je organizovani kriminal veliki problem“, upozorava FPO.

Zbog svega toga, kako je navedeno, FPO podnosi rezoluciju protiv priznanja Kosova kao nezavisne države i protiv njegovog pristupanja EU.

(Sputnjik)

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Bravo, ispada da je Austrija bliža srpskom narodu, pravdi i istini od Montenegra!