Томић за Вечерње Новости: Прелетачи су велики проблем!

ПРЕЛЕТАЧИ из партија бившег режима готово неприметно, као „врхунски кадрови“, освајају кабинете и министарства у Влади Милојка Спајића.

 Министарству унутрашњих послова шефица кабинета Данила Шарановића (Демократе) постала је Снежана Вујовић, док унапређење стиже њеног супруга Дарка Вујовића. У Влади Душка Марковића водила је Оперативни тим за борбу против насиља у породици и насиља над женама. Њен супруг Дарко у то време био је помоћник директора ЗИКС.

И министар одбране Драган Краповић (Демократе) је за секретарку тог ресора поставио Јадранку Војиновић, некадашњу чланицу СДП-а, која је била државна секретарка МУП-а за време министровања Рашка Коњевића.

Проверени кадар бившег режима био је и Александар Дрљевић, кога је Влада Милојка Спајића именовала за вршиоца дужности генералног директора генералног директората за билатералне послове у Министарству спољних послова.

Слави лажну државу

ПОТПРЕДСДНИК Владе Црне Горе за економску политику Ник Ђељошај био је у Приштини 17. фебруара, поводом тзв. дана лажне државе Косово. Нико од црногорских националиста, медија блиских бившем режиму није осудио одлазак црногорског званичника на овај догађај.

– Поводом све чешће појаве да се кадрови бившег режима ухлебљују у Влади коју води Милојко Спајић, нико не би имао ништа против да се ради о људима који су се показали и доказали – каже за „Новости“ политички аналитичар Спасоје Томић. – Међутим, основа њиховог доласка јесте то што су, како наш народ каже, на време прелетели из ДПС-а у ПЕС и вероватно успели да убеде премијера Спајића, пре свега, да су некакви експерти.

Томић сматра да би било лековито да такви кадрови пре него што почну „да аванзују у служби прођу одређену врсту катарзе“.

Једно од неочекиваних кадровских „решења“ догодило се и у државном Заводу за школство где је на место директора постављена Раба Хоџић, проверени кадар ДПС-а. Њено име постало је звучно када је на друштвеним мрежама позвала комите да 21. маја 2021. године окупирају врх Ловћена и Његошево гробно место „освоје“ црвеним заставама!

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare