Томић: Милан да разговара са Митрополитом Јоаникијем

Свједоци смо ових дана тензија које су настале између Милана Кнежевића и појединих црквених кругова, а почеле су тако што је предсједник ДНПа изнио одређене тврдње које се нису баш свидјеле одређеном броју грађана и свештенства.

Оно што је свакако битно, јесте да се нека врста сукоба ако се може и назвати сукобом амортизује, јер је непотребно да се један озбиљан политичар и Митрополија као саставни дио СПЦ препуцавају преко саопштења, или да Митрополију црногорско приморску СПЦ бране преко извјесних портала на начин који се сигурно не свиђа ни самој Цркви.

Врло љековито, а посебно значајно било би да Милан Кнежевић обави разговор са Митрополитом Јоаникијем па и са самим Патријархом, јер сазнања која Кнежевић како је рекао има могу бити од користи самој Цркви да уколико неке ствари буду онакве каквима их је Кнежевић описао, Црква одреагује и на себи својствен начин санкционише. Свакако, Митрополит Јоаникије јесте човјек коме треба одати признање за много тога а лично му одајем признање што је на вријеме у којему сасјекао аутономашење одређених кругова који су својевремено обитавали на Цетињу.

Слога кућу гради!

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare