TOMIĆ: BELVEDERSKI SINDROM KOMITSKOG POLUSVIJETA

Njihova bahatost, kompleksi više vrijednosti i lažni osjećaj hrabrosti, osjećaj hrabrosti u čoporu, veselinveljovićevska životna filozofija, paljenje guma, srbofobija, sve je to odlika prosječnog komite.

U pitanju je klasičan polusvijet, ograničenih shvatanja, ograničenog intelektualnog dometa. Jer da njihov intelektualni domet nije ograničen, ne bi sebi dozvoli da pjevaju da su đeca ispod kapelice, dok na Lovćenu stoji nakaza od mauzoleja, koga gle čuda ta ista đeca ispod kapelice brane ne dajući da se obnovi kapela, kapela koja je amanet Njegoša.

Njihovi trnsparenti na kojima su ispisane srbofobno – fašisoidne poruke pravi su primjer odricanja od onoga što su im bili preci, pa samim tim pošto oni jesu ono što nisu a nisu ono što bi trebalo da budu, onda nisu neko i nešto nego niko i ništa.

Svakako, slažem se sa jednim mojim prijateljem koji je rekao da njima ipak treba pomoći, na način što bi se taj polusvijet na par godina prebacio u urbane sredine, da vide i nauče kako se treba ponašati, ophoditi i poštovati različitosti, pa ih onda vratiti u sredine gdje žive kako bi te sredine bile oslobođene primitivizma i šovinizma, koji se svakako najbolje ispoljio i još uvijek ispoljava pjevanjem pjesama ustaše Tompsona, urlikanjem i evivanjem!

Spasoje Tomić, srpski političar iz CG

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Belveder je lijepo mjesto koje sa ovim komitskim avetlucima nema nikakve veze! To su patološki slučajevi koji su navikli da se kade smradom zapaljenih guma sa Kruševa ždrijela a ne sa Belvedera! Fala Bogu da nijesu ukaljali i ime Belvedera! Zato vas sve molim da ne pišete o paljenju i njihovom smradu na Belvederu jer toga nije ni bilo! Opoganili su Kruševo ždrijelo nadomak Cetinja, što ne umanjuje njihov nesojluk!

Pravi opis mentaliteta ovih intelektualno ogranicenih nesrecnika, koji prelazi u dijagnozu i zato je sa njima lako manipulisati. Srecom zanemarljivi su brojcano.