Svet je lep kada sanjamo! Andrija Nikolić sanja povratak DPS-a na vlast

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista i politički imitator ražalovanog šefa države, Andrija Nikolić uživio se u svoju ulogu ljutog opozicionara i „opleo“ po Vladi Milojka Spajića. Dodao je i da, što se DPS-a tiče, pripremaju se da se vrate na vlast.

Nikoliću konkretno smeta što se forsira, kako je kazao, ekonomski populizam jer se, kako navodi, time skreće pažnja sa opasnosti koja vrijeba od velikosrpskog nacionalizma.

„Crnu Goru je zadesio usud da se proces snažne klerikalizacije njenog društva odigrava paralelno sa primjenom populističke filozofije ekonomskog vladinog programa, nazvanog „Evropa sad 2“, čija je osnova: da se plata može zaraditi bez rada. I to, zasad, sputava veći dio javnosti da se snažnije usprotivi nacionalistima koji rade na tome da ograniče suverenitet Crne Gore i uruše njen građanski karakter“, tvrdi šef poslaničkog kluba DPS-a.

Nikolić dodaje da kada se takvoj pogubnoj ekonomskoj logici pridruži činjenica da je PES prešao put od postizbornih poruka da ne želi da sarađuje sa DPS-om i nekadašnjim DF-om, do otvorene podrške Andriji Mandiću, Marku Kovačeviću i Dariju Vranešu, koji svađaju i mute po Crnoj Gori, onda ne treba da čudi zašto je na djelu potpis Beograda i Kremlja na svakom koraku i u svakom dogovoru.

„Kako se boriti protiv ekonomskog populizma, velikosrpskog nacionalizma i ostrašćenog revanšizma?! Smišljaćemo nove vidove političke borbe i nastaviti uporno da insistiramo na zaštiti interesa građana i sprečavanju da se neko poigrava sa njima, jer misli da je to dobar način da se steknu politički poeni. Što se tiče Demokratske partije socijalista, mi se pripremamo da se vratimo na vlast, ali to ne mora da se dogodi danas ili sjutra. Bićemo samo dio one vlasti koja će imati jasne ciljeve i jasnu pripadnost građanskim i evropskim vrijednostima“, kazao je Nikolić.

Nikolić se osvrnuo i na izbor nove Vlade u Srbiji i kazao da Beogard još nije prebolio obnovu crnogorske nezavisnosti

„Novoizabrani premijer Republike Srbije Miloš Vučević nastavio je tamo gdje je stao Aleksandar Vučić, koji je često kritikovao bivšu vlast u Srbiji kako su ‘pustili Crnu Goru da ode’ 2006. godine. Kao da je Crna Gora bila dio Srbije. Zato su se od promjene vlasti 2020. sve sile upregle da ospore crnogorski nacionalni identitet, jezik i kulturu. Jer, ako nema Crnogoraca, nema ni potrebe za nezavisnom Crnom Gorom. A sa „srpskom“ Crnom Gorom, Srbija popunjava istorijsku prazninu od pola milenijuma. Nažalost, mi u Crnoj Gori imamo političke lidere kojima imponuje da budu predstavljeni kao zastupnici interesa druge države i to pomaže Beogradu u očuvanju iluzije o stvaranju Srbije na moru. Potrudićemo se da to i ostane samo iluzija“, kazao je Nikolić

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

VJENČAVAM TE SRPSKO MORE SA SLOBODOM CRNE GORE!Pa ti Nikolicu crkni!