Svaki Kurti svog DPS-a hvali!

Premijer lažne države, odnosno privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti, obratio se video porukom svojim prijateljima iz Demokratske partije socijalista (DPS).

U video obraćanju Kurti je svojim „iskrenim“ željama u srce ganuo, ne samo članove Predsjedništva DPS-a, već i sve one kojima je DPS u srcu.

On je u ime svoje partije „Samoopredjeljenje“ odnosno „Lëvizja Vetëvendosje“ poželio uspješan rad na Izbornoj konferenciji Podgorice.

„Stojaćemo uvijek uz one koji vjeruju da je naša zajednička budućnost u Evropskoj uniji, prema kojoj zajedno gradimo mostove zasnovane na dobrim susjedskim odnosima, blagostanju naših građana, sjevernoatlanskoj sigurnosti, borbi protiv kriminala i korpucije, kao i borbi protiv ekstremnog nacionalizma i šovinizma koji teži da nas vrati na početak 90-ih godina prošlog vijeka.“

Vidno iskreni Kurti je tokom izgovaranja ove rečenice miješao ekavicu i ijekavicu, jer mu je vjerovatno Aleksandra Vuković Kuč sugerisala da mora da priča crnogorskim jezikom.

Poruka koju je poslao, podsjetila nas je na sve one vrijednosti koje njegovo „Samoopredjeljenje“ i prijateljski mu DPS godinama gaze. Čovjek koji sa svojim ljudima sprovodi teror nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji udružio se sa DPS-om u širenju evropskih vrijednosti, koje u praksi sprovode na njima svojstven način – širenjem antisrpske histerije i istrajavanjem na populističkoj priči koja nema veze sa realnim stanjem na terenu.

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezujeih mržnja prema Srpstvu.

Sličan se sličnom raduje, mogu se preko badnjaka celivat 🙂