Šušić ( ZBCG): Možemo na izbore!

Odbornik koalicije „Za budućnost Podgorice“ i predsjednik kluba odbornika Nove srpske demokratije Mitar Šušić, gostujući u Info plusu, kazao je da kriza postoji u Glavnom gradu, a da je više deklarativna nego suštinska, te dodao da je najbolje rješenje dalji dijalog. On je istakao i da je zaslugama predsjednika parlamenta Andrije Mandića izbjegnuta kriza parlamentarne većine.

“Kada bi svi to gledali sa uskostranačkih interesa, našoj koaliciji bi najviše odgovarali novi izbori, jer mi nismo ni u jednom segmentu našeg djelovanja ni na lokalnoj ni na državnom nivou, iznevjerili očekivanja građana. U ovoj situaciji imamo paradoks, da građani nisu ti koji traže izbore. Ako porazgovarate sa građanima oni očekuju da treba da radimo, da ne žele da se DPS vrati na vlast. Čak i ponovljenim izborima, oni se neće vratiti na vlast, već bi ponovo rezultiralo potrebom pregovora istih konstituenata koji su u konfliktu u Podgorici. Treba pokušati sa revizijom koalicionog dogovora, a ako se ne postigne dogovor, onda treba ići na izbore, od kojih, kako su kazali, niko ne bježi”, istakao je on.

Šušić je naveo da izbori odgovaraju samo kao tema koja će se beskonačno provlačiti u javnosti, a dodao je da oni koji ih potenciraju ne žele da izađu na njih.

“Hoće da ta tema postane lajt motiv čitavog mandata gradske uprave i da se održi ovo stanje uprave koja nema legitimitet, uprave koja je sputana, koja trpi kritike iznutra. Niko ne želi da glasa sa DPS-om za skraćenje mandata, a ukoliko to neko želi da radi onda će to biti loše za građane. Treba da budemo odgovorni i da mi iz većine jednoglasno skratimo mandat i da idemo na izbore. Da ne čekamo momenat kada će to odgovarati opoziciji ili ne”, rekao je on.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare