Šušić: Nisam za izbore u Podgorici!

Šef odborničkog kluba Za budućnost Podgorice Mitar Šušić za BORBU je komentarisao aktuelnu situaciju u Glavnom gradu i kazao da kriza svakako postoji ali da je ona više deklarativna.

„Ne vidimo da ona izaziva neke pravne posljedice. Suštinski, naša koalicija je opredijeljena da osluškuje potrebe građana i ono što u komunikaciji sa građanima ovih dana imamo kao povratnu informaciju jeste da su građani pomalo zasićeni od izbornih procesa i ne shvataju da li bi insistiranje na izborima nešto promijenilo“, kazao je Šušić za BORBU.

Čak i nakon izbora, tvrdi Šušić za naš portal, svi akteri koji čine sadašnju vlast bili bi upućeni na međusobne dogovore.

„Zato smatram da bi bio dobar momenat da okončamo ovu ničim izazvanu krizu legitimiteta u Glavnom gradu i da svi akteri, a prije svega Pokret za Podgoricu i Pokret Evropa sad, sjednu za sto i da za vrlo kratko vrijeme naprave jedan principijelan dogovor o tome kako će funkcionisati vlast u narednom periodu, bilo da se radi o suštinskim, o programskim, ili pak o personalnim kadrovskim rješenjima. Dakle da se ustanove principi i na taj način dodatno osnaži koalicioni sporazum i da se pošalje poruka građanima da smo na nivou ozbiljnosti koju su oni od nas očekivali. Svakako da mi ne želimo da se „busamo u prsa“ u tom smislu da ne strahujemo od izbora i da su izbori za nas uvijek dobro došli jer je građanima i našim političkim partnerima i konkurentima jasno kako stvari stoje u tom smislu. Ali ne vidimo zašto bi zbog nekoliko odborničkih mjesta više podržali neko ponovno prebrojavanje budući da to ne bi dovelo do neke suštinske promjene“, kazao je Šušić za BORBU.

Šušić dodaje da sve kolege koje su trenutno akteri parlamentarne većine u Glavnom gradu pozvane su da vrše vlast, da podnose inicijative – oni su otvoreni za sve ono što je kvalitetno, ne samo u onome što je realizacija njihovih programskih ciljeva i predizbornih obećanja već da uvaže i nove inicijative novih političkih subjekata koji su u međuvremenu nastali.

„Ne vidimo potrebu da situacija ide u pravcu organizacije izbora“, zaključio je Šušić za BORBU dodajući da to dovodi do zastoja u vršenju vlasti i uzrokuje velike troškove a ne dovodi do nekih suštinskih promjena.

„Onda ćemo morati isti mi da sjednemo i da se dogovorimo a zašto to ne bi uradili sad čime bi pokazali da imamo odgovoran odnos prema ovom mandatu, umjesto toga da tražimo novi“, kazao je Šušić za BORBU.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare