Šuković pokazao slike: “Ovo je vozilo Andreja Milovića sa bunkerom punim droge”; Milović: To vozilo je koristio moj tast (VIDEO)

Nezavisna poslanica Jevrosima Pejović postavila je šefu SPO Predragu Šukoviću pitanje da li ima podatke koje inkriminišu ministra pravde Andreja Milovića i ukazuju na njegove veze sa nekom organizovanom kriminalnom grupom.

Više mjeseci traju napadi ovoga gospodina (Milovića) na mene i zapitaćete se zašto je to tako. Ogradiću se, da ove podatke koje ću iznijeti ne posjedujem kao šef SPO već kao koordinator sektora za borbu protiv kriminala, koji sam bio više mjeseci”, počeo je Šuković.

On tvrdi da postoji razlog zašto ga Milović napada.

“Jasno je da postoje razlozi zašto Milović napada mene. Jedan od njih je sledeći. Pročitaću vam dopis Bosanske agencije za istrage i zaštite. Dana 15. 6. postupajući po usmenoj naredbi suda BiH na području Sarajeva izvršen je pretres putničkog vozila “Reno laguna” sive boje registarskih oznaka PG JK079, vlasništvo Andreja Milovića, koje je navedenog dana koristilo to i to lice koje je lišeno slobode”, pročitao je Šuković.

Zatim nastavio:

“S obzirom da je vozilo prilikom prevoza opojne droge registrovano na ime Andrej Milović, potrebno je da su skladu sa vašim mogućnostima izvršite provjere u cilju utvrđivanja okolnosti na koji način je ovo lice došlo u posjed ovog vozila s obzirom da imenovani nije posjedovao punomoćje za korišćenje vozila”, rekao je Šuković.

Prema njegovim riječima tužilaštvo BiH je tražilo da se Milović sasluša u SDT-u, što je i učinjeno.

“Ovo je vozilo Andreja Milovića nafilovano drogom, sa bunkerom. Sa ovim vozilom Andrej Milović prelazi granicu Crne Gore. Ovo vozilo on prijavljuje u imovinskom kartonu”, kazao je Šuković i pokazao fotografije vozila sa bunkerom punim droge.

Upiitao je i gdje je punomoćje ako se prodalo auto.

“To neka odgovara tužilaštvu. Posle izbore Milović ima kontakte sa raznim licima iz kriminalne sredine. Jedno od njih je lice M.M. njegova djevojka, inače bezbjednosno interesantno lice, koja je bila u vezi sa jednim od šefova kriminalnih grupa najačim na ovim prostorima. U septembru Andrej Milović poziva Nikolu Terzića, direktora Uprave policije i traži da se to lice skine sa zabrane ulaska u Srbiju, koja ima malo podeblji dosje kontakata i direktor Terzić mene poziva i obavještava me o tom zahtjevu. Nadam se samo da mu je rečeno integralno ono što sam mu ja poručio preko direktora Uprave policije. To preko mene neće završavati niko”, objasnio je Šuković.

Kaže i da zna kakva je reakcija bila Milovića kad je odbio da to učini.

“Znate koja mu je bila reakcija kad sam ja to obio? “Kad ja dođem taj ga više neće biti u bezbjednosnom sektoru”. Poznajete li vi tu priću kod Andreja Milovića sad. To su neke stvari što je motiv svih ovih napada. A što se tiče njegovog druženja i veza sa kriminalnim grupama, nisu ovo jedine. Na zatvorenom dijelu sjednice dobićete precizne informacije o njegovim trenutnim kontaktima sa kriminalnim grupama koji se bave raznim stvarima”, saopštio je Šuković pokazujući slike Milovića sa licima sa optužnica SDT.

Milović je rekao da je u slučaju vozila koje pominje Šuković, dokazao da nije u posjedu niti njegovog tasta na kojeg se vodilo. To, kako tvrdi, Šuković namjerno kreira aferu. Ipak, potvrdio je da je sa tim vozilom prelazio granicu.

“Ne mogu da odgovaram za to što neko treće lice napravi krivično djelo vozilom koje se vodilo na moje ime, a tast ga nekome prodao. To vozilo je odjavljeno”.

Na navode o partnerki koja je BIL, Milović je kazao da mu je degutantno da o tome priča.

Kazao je da je Šuković pokazao fotografije Gige Popovića iz diskoteke Omnia. Tvrdi da je tu sjedio sa pripadnicima SPO-a, a taj čovjek je “sjedio u separeu sa vlasnikom privrednog društva od kojeg je Šuković kupio stan”.

“Moje veze sa OKG nijesu kao Vaše”, rekao je Milović.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare