Šuković: Milovićeva djevojka bila u vezi sa šefom klana, nalazio se sa njom na graničnim prelazima; Milović: Klasična podmetačina!


Šef SPO-a Predrag Šuković odgovorio je poslaniku PES-a Milošu Pižurici da nekoga u Crnoj Gori podržavaju svi dok nekoga ne uhapse.

„Bilo je nekada teže raditi, nije SDT bio ovakav, ali je uvijek bilo rezultata“, kazao je Šuković.

Odgovarajući poslaniku PES-a, Šuković je pojasnio da sa Srbijom razmjenjuju bezbjednosno interesantna lica.

„Spiskovi lica se razmjenjuju sa svim balkanskim zemljama. Sad konkretno, što me pitate, radi se o osobi, djevojci ministra Milovića koja je bezbjednosno interesantna jer je bila u vezi sa šefom najjačeg kriminalnog klana sa ovih prostora. I ne samo sa njima. Nad njom su preduzimane ciljane mjere u cilju identifikacije lica koja su međunarodno tražena. Ovdje je uključeno više lica“, kazao je on.

Ministar Milović je tražio od tadašnjeg direktora policije da se ona skine sa toga spiska.

„Ja sam Terziću rekao da se ona neće skinuti sa spiska. Postoji posebna procedura za to. Izjasnio sam se na te okolnosti. Sad se traži preko direktora policije da se ukloni ta osoba. Ona se na prelazima nalazila sa ministrom Milovićem. Vi znate kad mi stavljamo ta lica. Nacrtao sam sa kim je u vezi bila. Znate da je policiji interesantna sa svakog aspekta. To je jasno. Sad, je li on to uradio, ja to ne mogu da pričam umjesto Terzića“, kazao je Šuković.

Ministar Andrej Milović tvrdi da je Šuković iznio klasičnu podmetačinu.

„Postoji svjedok, Nikola Terzić. On može da se izjasni je li to istina. Ako je išta protivpravno, vjerujem da Šuković ne bi mogao da dočeka da me procesuira. Pomenuto lice koje on meni imputira, nikada nije imalo zabranu ulaska u Srbiju. Priča koju on navodi nije tačna. Neka uđu službenici“, kazao je on.

Šuković je na to njemu odgovorio da je bio jasan.

„Činjenica da ona nikad nije bila BIL lice, može tražiti od ministra unutrašnjih poslova. Ja nemam drugačije da vam odgovorim. Možete da tražite. Ja tvrdim da sam u pravu“, zaključio je Šuković.

Sve to je komentarisao i bivši ministar unutrašnjih posova Filip Adžić tvrdeći da je on tada bio na funkciji, i da je upoznat sa ovom pričom.

„Imao sam informacije da ste razgovarali na tu temu. Ne znam je li to prijateljski razgovor ili neka vrsta prijetnje. Svakako ste pomenuli određeno lice, iako sam dobio informaciju da lice jeste bezbjednosno interesantno ali da nije pod mjerom zabrane ulaska, već da je pod određenim režimom i da je više puta zadržavana na graničnim prelazima“, kazao je Adžić.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare