SUKOB DEMOKRATA I PES-a! Nema dogovora oko direktora policije!

Na sastanku čelnika Demokratske Crne Gore i Pokreta Evropa sad nije došlo do dogovora oko izbora novog direktora Uprave policije, saznaje BORBA.

Na sastanku su ispred PES-a bili prisutni premijer Milojko Spajić i ministar pravde Andrej Milović, dok su Demokrate predstavljali potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i spoljne poslove Aleksa Bečić, šef poslaničkog kluba Boris Bogdanović, te ministri unutrašnjih poslova i odbrane Danilo Šaranović i Dragan Krapović.

Sagovornici su pokušali da dođu do kompromisnog rješenja oko budućeg šefa policije, međutim, zbog nepremostivih razlika između dva politička subjekta dogovor nije postignut.

Štaviše, i na ovom sastanku je došlo do svađe u kojoj je glavni akter bio ministar pravde Andrej Milović. Ovog puta visoki funkcioner PES-a je došao u konflikt sa ministrom odbrane Draganom Krapovićem, nakon čega je došlo do prekida sastanka, jer je Milović demonstrativno napustio isti.Međutim, ubrzo je sastanak nastavljen, ali bez bitnijih približavanja pregovaračkih strana.

Ukoliko i dođe do nekakvog rješenja, postaje jasno da će to biti neodrživo zbog nepremostivih koncepcijskih prepreka između PES-a i Demokrata.

Naime, PES po svaku cijenu pokušava na to mjesta da instalira DPS-ove kadrove, protiv čega su Demokrate koje u potpunosti kontrolišu bezbjednosni sektor.Podsjetimo, danas je na sjednici Vlade došlo do sukoba između Alekse Bečića i Andreja Milovića upravo zbog izbora prvog čovjeka crnogorske policije.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare