Striković primio Bejkers: Nikšić i Namur zajedno ka EPK 2030!

Delegacija Opštine Nikšić, koju su činili direktor TO Nikšić Mitar Barać, savjetnik predsjednika Opštine Vojin Striković i koordinator inicijative Nikšić – Evropska prestonica kulture 2030. Mato Uljarević, upriličili su, u ime predsjednika Opštine, prijem za Lorens Bekers (Laurence Beckers), predstavnicu tima koji kandiduje belgijski grad Namur za Evropsku prestonicu kulture 2030.

Predstavnici inicijative Namur 2030. upoznali su se u maju ove godine sa našom delegacijom iz Kancelarije inicijative Nikšić 2030. na Kipru, gdje su razgovarali o potencijalnim partnerstvima na projektima koji bi mogli biti realizovani u 2030. godini.

Ova posjeta rezultat je kontinuirane komunikacije koja je iznjedrila zajedničke projekte, te je Lorens posjetila Opštinu i Kancelariju inicijative Nikšić 2030. radi održavanja završnih sastanaka u predselekcionoj fazi na temu zajedničkih i partnerskih projekata. Takođe, iskoristiće priliku da se upozna sa Nikšićem i njegovim kulturnim i turističkim potencijalom.

Ukoliko Nikšić bude izabran i ponese to prestižno priznanje, dijeliće titulu, u različitim kategorijama, sa jednim gradom iz Belgije i jednim sa Kipra. Zbog toga je veoma važno da Nikšić sarađuje sa tim gradovima i na taj način, razmjenjujući iskustva i dobru praksu, osnaži svoju poziciju, koja će mu pomoći u dobijanju titule Evropske prestonice kulture 2030.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare