Šta se krije iza cetinjskih protesta?!

Samo frakcija Demokratske partije socijalista stoji iza protesta na Cetinju održanog u četvrtak a to je rukovodstvo partije koje je okupljeno oko Mila Đukanovića. Oni tim protestom šalju poruku da u slučaju da Specijalno državno tužilaštvo nastavi sa procesuiranjem i istragama koje vode ka njegovim bliskim saradnicima da je spreman da pokaže i drugačiji vid otpora i da ni po koju cijenu neće dozvoliti da mu se te istrage približe.

To je, između ostalog, kazao politički analitičar Vladimir Dobrosavljević gostujući na Tanjug televiziji. On je ove tvrdnje i konkretizovao i kazao da crvenu liniju približavanja predstavljaju Zoran Lazović, Ranko Ubović i Milivoje Katnić.

To su tri imena koji kada bi bili optuženi, vode ka samom vrhu“, kazao je Dobrosavljević.

Analitičar je mišljenja da unutar DPS-a postoji grupacija koja želi da se reformiše i postane stranka koja će biti prihvatljiva u nekim budućim kalkulacijama.

„Problem je što dio bivšeg rukovodstva DPS-a ima više problema od toga nego to hoće li imati koalicioni kapacitet. Jedan albanski poslanik je čak i rekao – između četnika i lopova, biram četnike.

Komentarisao je i raskol u Pokretu Evropa sad i kazao da je ovo prosta borba za prevlast.

„Milatović će se staviti na čelo novog političkog bloka i neće se upustiti u avanturu pravljenja stranke. To su upravo ove grupacije koje su pominjane, grupa ministara koji su bili u SNP-u a bili su u Abazovićevoj Vladi, URA pretpostavljam a možda i još neke političke snage koje su trenutno u sadašnjoj Vladi“, kazao je Dobrosavljević dodajući da to nije ništa novo jer su URA i Demokrate nastupili zajedno i pored svih grubih riječi.

Analitičar dodaje da bi on u ovom slučaju podržavao određene političke grupacije koje i njega podržavaju.

„Nije bila velika razlika između DPS-a i PES-a. Čak i da DPS bude najjača partija, odnos snaga onih koji podržavaju bivši režim i sadašnju većinu je u ovom slučaju 60-40“, kazao je on.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare