SRPSKI SVIJET! Vučević i Brnabić dočekali Viškovića i Cvijanović na Sremskoj Rači

Premijer Srbije Miloš Vučević i predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić dočekali su danas predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Cvijanović i predsjednika Skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića na graničnom prelazu Sremska Rača.

Nakon dočeka oni će obići radove na izgradnji mosta preko Save.

Zvaničnicima iz Republike Srpske, koji dolaze povodom Svesrpskog sabora koji će biti održan sjutra u Beogradu, priređen je doček uz so i pogaču koje su nosili mladi u srpskoj narodnoj nošnji, a vijorila se i srpska zastava.

Sjutrašnji sabor okupiće veliki broj ljudi iz Srbije i Srpske, a kako je planirano, pored cjelodnevnog raznovrsnog programa biće održana i zajednička sjednica dvije vlade, kao i sastanci zvaničnika.

Centralno obilježavanje manifestacije „Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“ biće održano u 17  časova na Tgu republike u Beogradu, a kako su ranije rekli zvaničnici Srbije i Republike Srpske, sabor će biti prilika da se potvrdi jedinstvo, ojača povezanost i unapredi očuvanje kulture sjećanja.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će mnogo važnih odluka biti donijeto na sjutrašnjem velikom Svesrpskom saboru, među kojima zajednička deklaracija kao i odluka o izgradnji memorijalnih centara u Beogradu i Donjoj Gradini.

(Novosti online)

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Брат се брату радује.Са срећом виђење.