Srđa Trifković: U vladu Srbi, da ne uđe DPS!

Profesor međunarodnih odnosa i istoričar Srđa Trifković poručio je na Hepi televiziji da je glasanje Crne Gore za Rezoluciju o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama očekivano.

– Nisam očekivao da će Crna Gora glasati drugačije – istakao je Trifković.

On je naveo da srpska javnost ne treba da gaji ikakve iluzije o liku i djelu premijera Milojka Spajića, koji bi, prema njegovom mišljenju, sklopio dogovorio sa DPS-om ukoliko bi srpske političke snage krenule u rušenje njegove vlade.

– Ne treba gajiti iluzije o liku i djelu aktuelnog premijera. Štaviše, ako bi srpske stranke krenule u rušenje ove vlade, ja nemam mnogo sumnje da bi on napravio i dil sa DPS-om – jasan je Trifković.

Dodaje da su Srbi u Crnoj Gori prinuđeni da istrpe trenutnu političku situaciju koja, kako ističe, ipak značajnije povoljnija nego prije 30. avgusta 2020.

– Nema sumnje da je mnogo bolja klima u Crnoj Gori nego što je bila prije 30. avgusta (2020.). Takođe, nema sumnje da se lakše diše, i ako ništa drugo više nemamo zapjenušenu i histeričnu srbofobiju u medijima i stalno proizvođenje nekih neuroza sa vrha.  Nažalost, Srbi su prinuđeni da progutaju knedlu do daljneg i da ostave stvari takvima kakve jesu. Rekonstrukcija Vlade koja bi vratila DPS bila bi najveća od svih mogućih katastrofa. Prekinuta bi bila borba protiv organizavanog kriminala, Katnić bi bio proglašen za nacionalnog heroja, a Vesna Medenica bi bila vraćena u punom kapacitetu na scenu… – zaključio je Trifković.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare