Sramne poruke mržnje iz Sarajeva!

Profesor Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Hazim Bašić kazao je da će rezolucija UN o Srebrenici označiti Srbiju kao državu koja je genocidna već 200 godina.

– Dakle jasno je da je u Srbiji devedesetih godina generisana politika koja je u konačnici rezultirala velikim brojem ratnih zločina i genocidom – ističe on i dodaje:

– Dakle, ta politika, ako se vratimo malo unazad neki kažu i do 200 godina, ima na određeni način svoj kontinuitet. I to bi u jednom simboličkom i političkom smislu bila konačna tačka, odnosno etiketiranje jedne politike koja se tako dugi period u raznim formama, kroz razne dokumente, prisjetimo se memoranduma SANU broj jedan od prije rata, pa memoranduma SANU broj dva nakon rata… – konstatovao je on.

Bašić traži da u rezoluciju bude ubačen dio koji otvara put ka ukidanju  Republike Srpske kao „genocidne tvorevine“.

– Bilo bi civilizacijsko dostignuće da je Crna Gora s obzirom na njenu ulogu u agresiji na BiH jedan potpuno drugi amandman uložila, a imala je na to pravo. A taj amandman bi mogao da bude da se u rezoluciju ugradi upit prema internacionalnom sudu u Hagu u kojem bi se tražilo savjetodavno mišljenje o statusu entiteta čije je kompletno i vojno i policijsko i političko rukovodstvo osuđeno za počinjeni genocid – rekao je.

3 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

E Bašiću isto tako neki kažu da ti je prađed bio Srbin a ti sad pljuješ po njemu.

Ћазме ,потурчени лојаво копиле ,напасеш нам се руње

More marš!