SPRDNJA! Tužilaštvo odložilo završne riječi u slučaju državni udar!?

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević saopštio je da je danas u Višem sudu bilo predviđeno iznošenje završnih riječi u postupku poznatom kao „državni udar“, ali do toga nije došlo jer se postupajući tužilac Jelena Protić naprasno „razboljela“.

„Ovakva opstrukcija od strane SDT – a nije zabilježena u istoriji sudskih procesa u Crnoj Gori. Dešavalo se da optuženi opstruiraju postupak, izbjegavaju iznošenje završne riječi kako bi odložili donošenje sudske presude,  ali da to čini tužilaštvo, zvuči kao loš vic u kojem živimo već osam godina. Nakon više od dvjesta ročišta, desetina i desetina svjedoka, hiljada i hiljada stranica dokaznog materijala, suočavamo se sa skandalom da je postupajući tužilac Jelena Protić pobjegla iz sudnice, jer nema šta da kaže u završnoj riječi“, jasan je Knežević.

Kako navodi, iako je u ponovljenom postupku tužilac Protić u potpunosti ostala pri kriminalnoj optužnici Milivoja Katnića, mada je nije ni pročitala, bilo je očekivano da onda po toj istoj optužnici iznese i završnu riječ.

„Ali nije lako bilo kome pročitati završnu riječ u jednom sramnom postupku baziranom na dokazanim zloupotrebama i montažama. A ne smiju da odustanu od optužnice, jer bi time priznali da smo bili institucionalne žrtve nezapamćenog progona i terora koji i danas traje u svom umivenom obliku“, kazao je Knežević.

On je pozvao Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića i Vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića da vrate u postupak Milivoja Katnića i Sašu Čađenovića, „jer se njih dvojica nisu ni u jednom trenutku folirali u svom naumu da nam kroz različiti spektar zloupotreba unište živote“.

„A pošto novi tužioci postupaju po njihovoj neizmijenjenoj optužnici, prirodno je i poštenije da njih dvojica završe tamo gdje su i počeli. Vjerovatno u ovom trenutku nije poželjno ni popularno kritikovati GST – a i VDT – a,  ali pošto sam ja nevin čovjek, i ništa nisam uradio od onog što mi se stavlja na teret, javno im poručujem, da i oni snose odgovornost za ovaj današnji skandal. A o „preskočenim“  i neotvorenim kriptama, neki drugi put, ne isključujem mogućnost da sam mnogo puta sisao veslo, ali sigrno nisam progutao čun“, zaključio je Knežević.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare