SPASOJE TOMIĆ: KO TO UVODI IDEJU ANTE STARČEVIĆA U CG – „CRNOGORSKO DRŽAVNO PRAVO“ ,PROBLEM AUTONOMAŠENJA, SEKTAŠENJA I SEPARATIZMA!

Svojevremeno u 19 vijeku nastala je ideja među Hrvatima o tzv Hrvatskom narodnom pravu. Ta ideja zasnivala se na tome da ko god da je živio na tzv hrvatskim „historijskim“ teritorijama morao je po automatizmu biti Hrvat. Svakako radilo se o jednoj šovinističkoj ideji koja nažalost u Hrvatskoj nikada nije izumrla i sprovodi se i dan danas.Ne sasvim isto ali vrlo slično pokušavali su da urade DPS i njegovi sateliti.

Naime, njihova koncepcija zasniva se na tome da je Crna Gora država samo jednog naroda ( crnogorskog) i da u budućnosti ( a to promovišu preko raznih komitskih, patriotskih i sličnih organizacija) ne može i ne smije biti nijedne druge nacionalnosti ( osim albanske). Projekat je svakako kao i u Hrvatskoj usmjeren ka asimilaciji Srba tj pokušajem da se Srbi svedu na statističku grešku ( cilj je 3% kao u Hrvatskoj) i ostanu samo kao folklorni element u Cg.

Zato ne treba da vas čude ovoliki napadi pa SPC, političke,medijske i kulturne predstavnike Srba u Cg, jer na žalost nakon 30 avgusta nije došlo do suštinskog zaokreta od politike koju su promovisali Đukanović, Krivokapić i slični njima a dio njihove nazadne ideologije i simbola prihvatili su i neki politički subjekti kojima je vjerovatno bitnija fotelja nego ideja.

Ideologija tzv crnogorskog državnog prava jeste u stvari kombinacija petrovdanske skupštine od 12 jula 1941, fašizma, nacizma i komunizma.Zato je vrlo bitno da uvijek i na svakom mjestu iskažemo privrženost istorijskoj Crnoj Gori koju su izgrađivali Srbi iz Cg, srpskom integralizmu i da pokažemo da njihova koncepcija ne može da prođe i da su u velikoj manjini.

Neki bitni koraci su napravljeni, po prvi put imamo na mjestu predsjednika skupštine nacionalnog Srbina, ali se takođe mora stati na put i definitivno uništiti želja pojedinih sveštenika za autonomaštvom koje se pojavljuje povremeno u Cg.

Sektaštvo Miraša Dedeića i njemu sličnih smo jednostavno rečeno uništili, mada su oni to uradili bolje od nas, podijelivši se u nekolike grupacije i tu se ne zna koja je od koje smiješnije.

Zato se moramo odreći dualizma, autonomašenja unutar SPC, već samo i isključivo da bude Srbin, srpski, SPC, to je jedini ispravan put jer Cg treba da bude I SRPSKA! I BIĆE!

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare