СПАСОЈЕ ТОМИЋ: КО ТО УВОДИ ИДЕЈУ АНТЕ СТАРЧЕВИЋА У ЦГ – „ЦРНОГОРСКО ДРЖАВНО ПРАВО“ ,ПРОБЛЕМ АУТОНОМАШЕЊА, СЕКТАШЕЊА И СЕПАРАТИЗМА!

Својевремено у 19 вијеку настала је идеја међу Хрватима о тзв Хрватском народном праву. Та идеја заснивала се на томе да ко год да је живио на тзв хрватским „хисторијским“ територијама морао је по аутоматизму бити Хрват. Свакако радило се о једној шовинистичкој идеји која нажалост у Хрватској никада није изумрла и спроводи се и дан данас.Не сасвим исто али врло слично покушавали су да ураде ДПС и његови сателити.

Наиме, њихова концепција заснива се на томе да је Црна Гора држава само једног народа ( црногорског) и да у будућности ( а то промовишу преко разних комитских, патриотских и сличних организација) не може и не смије бити ниједне друге националности ( осим албанске). Пројекат је свакако као и у Хрватској усмјерен ка асимилацији Срба тј покушајем да се Срби сведу на статистичку грешку ( циљ је 3% као у Хрватској) и остану само као фолклорни елемент у Цг.

Зато не треба да вас чуде оволики напади па СПЦ, политичке,медијске и културне представнике Срба у Цг, јер на жалост након 30 августа није дошло до суштинског заокрета од политике коју су промовисали Ђукановић, Кривокапић и слични њима а дио њихове назадне идеологије и симбола прихватили су и неки политички субјекти којима је вјероватно битнија фотеља него идеја.

Идеологија тзв црногорског државног права јесте у ствари комбинација петровданске скупштине од 12 јула 1941, фашизма, нацизма и комунизма.Зато је врло битно да увијек и на сваком мјесту искажемо приврженост историјској Црној Гори коју су изграђивали Срби из Цг, српском интегрализму и да покажемо да њихова концепција не може да прође и да су у великој мањини.

Неки битни кораци су направљени, по први пут имамо на мјесту предсједника скупштине националног Србина, али се такође мора стати на пут и дефинитивно уништити жеља појединих свештеника за аутономаштвом које се појављује повремено у Цг.

Секташтво Мираша Дедеића и њему сличних смо једноставно речено уништили, мада су они то урадили боље од нас, подијеливши се у неколике групације и ту се не зна која је од које смијешније.

Зато се морамо одрећи дуализма, аутономашења унутар СПЦ, већ само и искључиво да буде Србин, српски, СПЦ, то је једини исправан пут јер Цг треба да буде И СРПСКА! И БИЋЕ!

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare