Spajić: Vučić nije vršio pritisak, sami smo donijeli odluku!

Sve odluke, pa i one za Srebrenicu, Jasenovac, Mathauzen i Dahau – donosimo kao nezavisna zemlja koja je principijelno odlučivala i odlučivaće na ovakve teme iz prošlosti, poručio je premijer Crne Gore Milojko Spajić.

„U Kotoru, na Samitu lidera Zapadnog Balkana, predsjedniku Srbije (Aleksandru Vučiću, prim. aut) prenio sam da će Crna Gora biti principijelna i u osudi svakog zločina, kao i da će sve rezolucije koje su fokusirane na odavanje pijeteta žrtvama, a ne na osude, istorijske okolnosti, geopolitiku itd. biti podržane, a ove druge teme da se ostave istoričarima da objektivno istraže okolnosti“, objavio je Spajić na društvenoj mreži X.

Kako je istakao, „Crnoj Gori su jako bitni bilateralni odnosi sa svim susjedima, pa je važno da se sva potencijalno otvorena pitanja riješe do kraja“.

„Partneri će vas dugoročno više poštovati ako ste predvidivi i ako znaju da ćete se do kraja držati istog aršina za sve. Crna Gora je jedna od rijetkih zemalja sa principijelnim stavom, i od njega neće odstupiti“, naveo je Spajić.

Za kraj je dodao:

„Ipak, rezolucije i prošlost nisu naš fokus i treba ih ostaviti u sjenci napretka naše zemlje na planu ekonomije, vladavine prava i evropske integracije – umjesto uljepšavanja prošlosti – bavimo se ljepšom budućnosti!“, zaključio je Spajić.

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Baš lijepo i principijelno 🙂 Daj Spajiću nemoj me zasmijavati, dobro znaš kao i svi da je navodni genocid u Srebrnici jedna velika laž koju ste morali da progutate jer nijeste imali petlje da budete suvereni i nezavisni u donošenju te sramne odluke da svoj narod lažno žigošete ! No bilo kako bilo, gledajte u budućnost ne zaboravljajući prošlost, jer vas može gadno iznenaditi! Oni koji vam govore da je prošlost nebitna je debelo šminkaju i dotjeruju ne bi li je kao takvu nekome prodali 🙂 Baš kao ružnu mladu ! E to rade i naše prve komšije kojima za ime Boga zasmeta to što su više puta vršili genocid nad našim narodom a da pritom nikad nikom ne položiše račune!

Nevjerojatno, potpuno pomračenje razuma. Crna gora je za žaliti, nema tu kapaciteta za real politiku, političke gravitacijske plime će je rastrgati. Naravno cijenu će, kao i inače, platiti obični ljudi, a korumpirani političari će se skloniti u stranu punih džepova.