Spajić u klin a Šaranović u ploču!

Premijer Milojko Spajić najavio je danas raspisivanje javnog poziva za izbor v.d. direktora Uprave policije, nakon što je sinoć Vlada na elektronskoj sjednici razriješila sa funkcije Zorana Brđanina.

Kako je naveo Spajić tako bi se osigurala potpuna transparentnost i napravio korak ka uvođenju meritokratije u bezbjednosni sektor.

– Ohrabrujemo kvalifikovane službenike da se prijave, svjesni važnosti iskustva, znanja i kompetencija. Ovaj pristup, već primijenjen kod izbora v.d. direktora Poreske uprave, potvrđuje Vladinu posvećenost biranju kandidata prema principima meritokratije – napisao je Spajić na Iksu.

Međutim, Spajićeva ideja u potpunosti odudara od nauma ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića da se za v.d. direktora Uprave policije sprovedene interni oglas.
– Drago mi je što je Vlada konačno jednoglasno stala iza mog predloga da se Brđanin razriješi i da se v.d. bira na moj predlog, te da nakon sprovedenog internog oglasa predložim v.d. direktora Policije u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima. Raspisivanje internog oglasa sam predložio Vladi i najavio na press konfrenciji prije dva dana – naveo je sinoć Šaranović takođe na Iksu.
1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ministar MUP-a ne moze biti ekonomista bez ikakvog iskustva u ovoj oblasti. Svi kadrovi Demonkrata su bahate neznalice, kojima je prekrsiti zakon kao dobar dan. Tek kad pocnu da odgovaraju za svoje postupke, sljedeci ce se zamisliti