Spajić: Rasprave su normalna stvar, ništa strašno se nije desilo!

Premijer Milojko Spajić potvrdio je da na današnjoj sjednici Vlade nisu bili Aleksa Bečić i Danilo Šaranović.

„Koliko sam upoznat, Šaranović iz privatnih obaveza nije prisustvovao sjednici Vlade“, kazao je Spajić.

Komentarišući izbor v.d. direkora policije kazao je da Vlada nije obavezna da izabere kandidata kojeg predlaže ministar.

„Kandidat ministra Šaranovića nije imao potrebnu većinu na Vladi. Dešava se, ništa strašno. Vlada ima ustavnu obavezu da se bavi nacionalnom bezbjednošću u državi. Postavljajući na čelo jedne takve institucije čovjeka koji ne odgovara ima konsekvence za državu. Vlada je, nakon odbijanja ministrovog predloga, ovlastila premijera da izabere drugog“, kazao je Spajić.

Premijer je kazao da je pitanje za Demokrate hoće li napuštati Vladu, ali i dodao da

Od EBRD smo dobili informaciju da su zainteresovani da za nastavaka izgradnje auromputa i odobre kredit od 200 miliona eura, saopštio je premijer Milojko Spajić na konferenciji za novimare nakon današnje sjednice Vlade.

On je kazao daćeCrna Gora od EK dobiti grant od 200 do 250 miliona eura.

“Pripremali smo i opciju B da Crna Gora sopstvenim sredstvima uđe u realizaciju tog projekta. Današnjim korakom od EBRD uz podršku EK i posebno evropskog komesara Olivera Varheljija, vrlo brzo ulazimo u proceduru pretkvalifikaciinog dijela potencijalnog izvođača radova. Tako ćemo što kažu Japanci imati dvije ptice jednim kamenom”, istakao je Spajić.

On je dodao da žale zbog kampanje u javosti da Vlada odbija povoljne ponude za finansiranje.

“To nije istina. Činjenica da imamo opcije je doprinijela tome da međunarodni partneri ubrzaju procedure”, kazao je Spajić.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare