Spajić: Njemački model,manje političara,više eksperata na čelu preduzeća

To je potvrdio premijer Milojko Spajić nakon što je u Baru postavio kamen temeljac za izgradnju Dnevnog centra za decu sa posebnim potrebama. Premijer je objasnio da je nemački model prihvaćen koalicionim sporazumom vladajuće većine.

Tim sporazumom je definisano da će polovina članova odbora direktora biti birana javnim pozivom, a preostalih 50 odsto će delegirati predstavnici vladajuće većine.

Premijer je izrazio očekivanje da se potpisani sporazum između vladajuće većine poštuje.-To je neverovatno kvalitativan iskorak za menadžment državnih preduzeća jer političarima nije mesto u stolicama izvršnih direktora preduzeća. Političari ne mogu da odgovore svim izazovima koja ta preduzeća traže, ne mogu da odgovore zahtevima za razvoj. Smatram da svaka profesionalizovana funkcija će državi doneti dodatne prihode, dodatna radna mesta, veće plate i veće penzije i sve što je dobro za našu državu – dodao je premijer Spajić.

„Novostima“ je potvrđeno da od 50 odsto članova Odbora direktora koje će predlagati parije i koalicije vladajuće većine, participiraće po sistemu: 40 odsto iz Pokreta Evropa sad, 40 iz redova kolacije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) i 20 odsto Demokrate.Inače, Elektroprivreda Crne Gore je prvo državno preduzeće u kome je započela implementacija ovog segmenta vladajućeg sporazuma raspisivanjem javnog poziva za članove Odbora direktora.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare