Šovinista Zirojević prebrojava Bošnjake!

Kolegi Mirsadu Nurkoviću u biografiji piše da je diplomirao na Ekonomskom fakultetu 2000. godine. Moji izvori (unaprijed se izvinjavam ako griješim) govore da je diplomirao u Prištini. Dakle, u ratnom vremenu. Ne znam kako je bilo sa ostalim predmetima, ali se zbilja čudim i pitam kako je kolega Nurković i da li je (jer bio je rat) položio matematiku i statistiku, saopštio je poslanik SD-a Nikola Zirojević.

“Ali me ne čudi što je potrčao u zagrljaj Milojku Spajiću – po populističkim lažima jedan drugom i pripadaju. Kolega Nurković tvrdi da je Bošnjaka na popisu 2011. godine bilo 8,7 odsto. I tu je u pravu. Preciznije, 8,65 odsto, ali to je u principu to. Tvrdi i da je Bošnjačka stranka na posljednjim izborima osvojila 7,1 odsto, preciznije 7,08 odsto, ali to je u principu to. I to je jedino istinito što je Mirsad Nurković u ovom izlaganju rekao. Sve poslije toga je, ili namjerna laž da se zavaraju Bošnjaci, ili klasično neznanje zbog kojeg se pada na ispitima iz matematike i statistike”, istakao je on.

Premanjegovim riječima Nurković pobjedonosno zaključuje – Bošnjačku stranku je podržalo 85 odsto onih koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci.

“Ako zaista vjeruje u ovo što je izgovorio, kolegu Nurkovića pozivam da diplomu sa fakulteta, prve hladne rožajske noći, izgori u šporetu ne bi li se zagrijao, da ne nazebe. Jer, kao što smo vidjeli, i potpredsjednik Vlade se može biti bez diplome, pa što ne bi moglo i potpredsjednik Skupštine Da pojasnim – izlaznost na posljednjim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori bila je 56,28 odsto. Dakle, od 542.468 upisanih birača, na izbore je izašlo njih 302.436. Od tog broja, Bošnjačku stranku zaista jeste glasalo 7,08 odsto, odnosno 21423 glasa. No, ta brojka se i te kako razlikuje od brojke onih građana Crne Gore koji su se izjasnili kao Bošnjaci. Njih je bilo 53605, odnosno 8,65 odsto od ukupnog broja stanovnika”, dodao je on.

On dodaje da je pazio na časovima, a to se uči i u osnovnoj školi, kolega Nurković bi znao da sedam odsto od 300.000 i sedam odsto od 650.000 ne može biti jednako.

“Dakle, kolega Nurkoviću, od 53605 građana koji su se izjasnili Bošnjacima na popisu, Bošnjačku stranku je glasalo njih 21423. Dakle, NI DVIJE PETINE, preciznije nešto ispod 40 odsto. Što nam govori sljedeće – da PREKO 60 odsto Bošnjaka u Crnoj Gori NE GLASA Bošnjačku stranku. Dakle, kolega Nurkoviću, ili matematiku i statistiku polažite ponovo, ili prestanite da lažete Bošnjački narod kako biste ostvarili svoje lične interese!”, zaključio je Zirojević.

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Konačno Zirojević kao poreklom Gačanin, setio se Fazlagića Kule ….

Blago majci kad joj je tako pametan! “Statistika naša dika, štompoželiš, to naslika!” E Ziro, na tankom si ledu, baš kao i oni koje kritikuješ 🙂