Slađana Kaluđerović: Zastava je nametnuta!



Poslanica SNP-a Slađana Kaluđerović kazala je gostujući u Slobodnoj zoni sa Draženom Živkovićem da je stanje u sektoru bezbjednosti haotično.

„Do 2020. godine stanje u sektoru bezbjednosti, kako god se okrene, je bilo nezadovoljavajuće. Tada su nastali i najjači narko karteli. Nakon 2020. godine mnogo toga izlazi na površinu, iako nema toliko obračuna na ulicama. Međutim, možemo reći da je „po dubini“, stanje isto ako ne i gore. Tome svjedoči veliki broj afera, informacija i dokaza koje su ugledale svjetlost dana, a tome najbolje svjedoči pretposlednja sjednica Odbora za bezbjednost“, kazala je Kaluđerovićeva.

Ona je kazala da je SNP nastao na borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i kazala da nikako ne postoji podjela na naše i njihove kriminalce.

„Nikome se kriminal ne prašta. Ruka pravde mora stići svakog“, podvukla je Kaluđerovićeva dodajući da nikako nije ugodno ni njima kao vladajućoj većini i građanima kada slušaju onakve poruke sa Odbora za bezbjednost“, kazala je ona.

Ponosna je, kako je kazala, na 43. Vladu.

„To je Vlada koja je isporučila ekonomske rezultate. Ubjedljivo je bila najbolja Vlada, nakon 30. avgusta“, kazala je ona.

Govoreći o sadašnjoj vlasti, uvjerena je da će PES predstaviti program Evropa sad 2.

„Oni su dobili najveću podršku za sprovođenje tog programa. Dala bih im priliku. Već su ispunili jednu stavku iz tog programa. Oni su jasno otišli na političko tržište sa svojim obećanjima. Oni su sa tim izašli i građanima duguju da to ispoštuju. Želim da vjerujem da će taj program biti održiv“, kazala je ona.

„Kada bih prije 2020. godine otišla da prijavim da neko švercuje drogu, dočekao bi me Ljubo Milović“
Komentarišući kritike funkcionera SD-a Miloša Đuričkovića kazala je da je interesantno kako ono što danas smeta, nije smetalo prije 2020. godine.

„Kada bih otišla da kao uzoran građanin prijavim šverc narkotika, ko bi me dočekao u Upravi policije? Ljubo Milović. Kada bih otišla u SDT, Saša Čađenović. Kakve su to institucije sistema na koje ste se Vi pozivali? Kako će da bude tu časnih ljudi kada su na čelu tih institucija bili članovi Kavačkog klana“, kazala je ona.

Ironično je komentarisala izjavu Đuričkovića da se mora poštovati prezumpcija nevinosti i kazala da je sigurno da su Vesna Medenica, Čađenović i ostali nevini.

„I Milo Đukanović i Predrag Bošković su nekada bili protiv današnjeg oblika države“
„U prethodnom periodu smo mogli čuti da se polovina građana osjećala diskriminisanom. Vi ste navodno državotvorna partija i da ste vi za državu a 45% građana je bilo onda protiv države. To je vrijeme bilo izuzetno turbulentno. Mi smo i pored malverzacija priznali rezultate referenduma. Ta država nije bila samostalna već je bila privatna“, kazala je ona.

Kaluđerovićeva podvlači da građani koji su glasali za zajedničku državu ne mogu biti neprijatelji države.

„Pogrešna teza se koristi jer se govori da neko ko je bio protiv države sada želi da vlada. To je potpuno pogrešna teza. Ni Milo Đukanović ni Predrag Bošković nekada nisu vjerovali u projekat nezavisne države. U tom periodu 2006. godine kada je već izglasana država, kada je trebalo smiriti tenzije i prihvatiti novi oblik države, državni simboli su trebali biti prihvatljivi svima. U normalnim državama se dolazi do društvenog konsenzusa“, jasna je poslanica SNP-a.

Poenta je, dodaje, da svi stanu pod jednu zastavu i jednu himnu, kroz dogovor.

„Sadašnja zastava je bila nametnuta“, jasna je ona.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tako je Slavice, kraljicr. I zastava i himna, i raznorazni zakoni, odluke su nametnuti od strane proustaških i kriminalnih grupacija. Sve dok se DPS, SDP, SD članovi, koji su organizovali pljačku, kriminalne grupe i uništenje države ne privedu pravdi, ovo će biti samo država bede, jada i čemera za svakog normalnog i običnog čoveka, a raj za podzemlje svake vrste.