SKANDAL!!! POPISIVAČ POGREŠNO UPISIVAO MATIČNE BROJEVE!

Iako Uprava za statistiku tvrdi da nema ozbiljnijih primjedbi na popis stanovništva, one se ipak dešavaju. Da li su plod neznanja ili nekih drugih namjera popisivača nije poznato, ali su uredno prijavljene Monstatu.

Posljednji u nizu desio se u jednom većem podgoričkom naselju kada je djevojka koja radi kao popisivač unijela pogrešne matične brojeve čitavoj porodici.Za svih pet čanova porodice upisan je pogrešan matični broj.

Kako je za portal ADRIA ispričao jedan od članova porodice, juče u poslijepodnevnim satima, popisivač je uredno došao i počeo sa unosom podataka.

“Supruga se posljednja popisivala i primijetila da joj matični broj nije dobro napisan. Pitala je djevojku koja je popis radila zašto je pogrešan matični, na šta je ona pred svima nama rekla da upisuje samo prvih šest cifara matičnog broja, a u posljednjoj koloni ih takođe prepiše radi zaštite ličnih podataka”, ispričao nam je on.

Nakon što su utvrdili da je svima unijet pogrešan matični broj, obavijestili su Monstat.“Pozvali smo informativno da provjerimo na šta nam je sa druge strane žena rekla da je to grub prekršaj i da tačan matični broj mora da bude unijet, te da nema nikakvih zahtjeva od strane Monstata prema popisivačnima da se unose samo prvih šest cifara.

Tražila je ime djevojke koja je radila popis i rekli smo joj, ostavili podatke i saopštila je da ćemo biti kontaktirani, odnosno da će neko doći da potvrdi naše navode. Očekujemo da opet budemo popisani, uredno, precizno i tačno, kako bi sjutra mogao putem softvera da provjerim unesene podatke.

Da nismo primijetili ovo nikada ne bi mogli provjeriti kako su unešeni naši podaci jer matični broj je pogrešen i to bi praktično značilo da mi ne postojimo u ovom popisu”, objasnio je on.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare