Sjećaš li se čiji si bio stipendista Filipe Ivanoviću!

Ministar spoljnih poslova Filip Ivanović konačno se oglasio po pitanju držanja Crne Gore apropo glasanja o sramnoj rezoluciji o Srebrenici koja će se za desetak dana naći na dnevnom redu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Ako je suditi po njegovom odgovoru srpskom kolegi Marku Đuriću, gotovo je izvjesno da će zvanična Podgorica podržati taj skandalozni akt i tako po ko zna koji put „zabiti nož u leđa“ Srbiji i srpskom narodu.

Naime, Ivanović je saopštio da će se „Crna Gora u vođenju vanjske politike rukovodi isključivo svojim, a ne tuđim interesima“. A kako je spoljna politika Crne Gore od 1997. godine izrazito antisrpska, onda je i slijepcima jasno šta je autor ovog saopštenja htio poručiti Srbima iz Crne Gore koji su naivno vjerovali da njihov sunarodnik neće striktno sprovoditi politiku koju je trasirao Milo Đukanović.

Srbi iz Crne Gore su se navikli da im njihovi pojedini politički predstavnici stavljaju svake dvije godine žig genocidnosti, međutim, Ivanovićev gest bi imao mnogo dublje reperkusije, s obzir na njegov razvojni put koji je vezan za blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija.

Ivanović je blizak Crkvi, blaženopočivši mitropolit Amfilohije je imao prilično jasan stav po pitanju tzv. genocida u Srebrenici i pokušajima nametanja krivice srpskom narodu.

Mitropolit Amfilohiju je 2013. godine u intervjuu za Radio televiziju Republike Srpske ocijenio neprihvatljivim način na koji se tretira Srebrenica, a koji je prihvatio njegov stipendista na nagovor zapadnih mentora.

Iako je Srebrenicu nazvao “nesrećom“, tvrdi da se aktuelnim tretiranjem Srebrenice „pripremaju novi pokolji“, podsjećajući na događaje iz Drugog svjetskog rata, zločine Handžar divizije i ustaških jedinica nad Srbima.

“Pitanje te Srebrenice jeste jedna velika rana. Ako kaže Tomislav Nikolić, da već kleči pred Srebrenicom, a šta ćemo sa Bratuncem, sa nekoliko hiljada pobijenih prije toga? Šta ćemo sa onim što se dešavalo na tim istim prostorima, nije to davno od 1941. do 1945. godine. Koliko je tamo pobijeno i uništeno porodica od raznih Handžar divizija i raznih NDH jedinica. Sad ti najedanput
preuzimaš ono što su oni stvorili mit o Srebrenici. Pa je Srebrenica sada postala nešto veće i od Dahaua i od Aušvica. Tako forsirajući tu nesreću, koja jeste nesreća u Srebrenici, u stvari se priprema za budućnost nove pokolje i nove mržnje“, rekao je tada mitropolit Amfilohije.

Ivanović bi morao povesti računa o  tome kako će se ophoditi prema pitanju Srebrenice i da li je spreman ostaviti svom narodu u zavještanje nakon ministartskog mandata žig krivice.

Nadamo se da će se prilikom donošenja odluka rukovoditi riječima svog dobrotvora, a ne svojih saradnika koje mu je u ministartsvu posijao Milan Roćen

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ja mu ništa ne vjerujem jer će stotinu promijeniti vjera zarad nekog svog bijednog položaja. Jednostavno im treba reći da ako nas ovako sramotno žigošu, nemaju što da traže u Crnoj Gori! Momentalno pokrenuti postupak smjene vlasti i ići na izbore pa kud puklo da puklo! Ne trebuje carstvo neljudima nako da nas pred svijetom ruže!