Simulacija DPS unutarstranačke demokratije


Politički analitičar Predrag Kalezić i Igor Milošević politički direktor Asocijacija za demokratski prosperitet ,,Zid” gostuju na Srpskoj Radio-televiziji u emisiji ,,Sa Srpskom u centar” saglasni su da Kongres DPS-a neće donijeti rekonstrukcije unutar same partije. Naglašavaju da demokratska procedura nije logična kada postoji jedan kandidat za predsjednika.


“ Sa jedne strane čini mi se da su ovim glasanjem i procesom izbora predsjednika htjeli da daju legitimitet rukovodstvu jer je bio u prelaznom stanju. Jasna poruka otišla da neospornu podršku ima kandidat koga su izabrali.”


Milošević smatra da se neki pluralizam desio na potpredsjedničkom nivou.


“Takva vrsta izbora bila dobra da da mogućnost pluralizma da ukoliko imate različite opcije da recimo Marković ako je imao drugačija viđenja da izađe sa svojom kandidaturom unutar partije i da to bude jedan duel koji naravno ne podrazumijeva dijeljenje nego život određene partije.


Politički analitičar Predrag Kalezić pak smatra da je borba unutar DPS-a izostala samo vještom ulogom Đukanovića.


“Neki ljudi zdravog stava kojih ima u DPS-u koji su mlađe populacije ipak su htjeli pokazati želju da se auto refleksija koja je nužna desi, međutim Đukanović nije dozvolio, pošto je stručan i iskusan”, navodi Kalezić dodajući da je on srezao krila svima koji bi drugačije mislili. “Vidjeli ste da se Janović pojavljivao koji je izrazio i želju da bude predsjednik i čak je iznio stavove da je DPS griješio.”

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare