СИМОНИДА КОРДИЋ СА ДРЖАВНОМ СЕКРЕТАРКОМ ВЛАДЕ РУМУНИЈЕ

Приликом посјете парламентарне делегације Скупштине Црне Горе Парламенту Румуније, потпредсједница НСД Симонида Кордић разговарала је са државним секретаром Владе Румуније и координаторком сектора за свеобухватну евалуацију и надзор програма финансираних из јавних и европских фондова, гђом Роксаном Минзату. У центру пажње била су искуства у преговарачком процесу са ЕУ, као и начини управљања фондовима и реализације програма финансираних од стране ЕУ.

  • У овој фази која претходи пуноправном чланству Црне Горе у ЕУ, драгоцјена је подршка земаља које су прошле кроз тај процес. Уз то је битно бити спреман и на изазове и задатке које само чланство носи са собом. Искуство Румуније нам је значајно како бисмо могли да убрзамо процесе и избјегнемо евентуалне потешкоће на путу придруживања, истакла је Кордић.
  • ⁠Румунија стоји на располагању Црној Гори у свим аспектима европских интеграција и спремни смо да несебично подијелимо своја искуства како би олакшали придруживање Црне Горе ЕУ. Рекла бих да је од посебног значаја истински јачати сопствене капацитете јер ће то бити драгоцјено кад стекнете статус пуноправног члана, нагласила је Минзату.

Она је исказала посебно интересовање за функционисање Женског клуба у Скупштини Црне Горе. Као копредсједница Женског клуба Симонида Кордић је упутила позив гђи Минзату да са колегиницама из Владе и Парламента Румуније посјети Скупштину Црне Горе.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare