Састанак Ковачевић – Градишник: Настављамо заједничке пројекте!

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић уприличио је пријем за Њ. е. амбасадорку Словеније Бернарду Градишник, са којом је разговарао о успјешно успостављеној сарадњи са словеначким компанијама и реализацији заједничких пројеката.

Амбасадорка Градишник посебно је истакла значај пројекта јавне расвјете, који се реализује у општини Никшић, у сарадњи са словеначком компанијом.

„Никшић је привредно богата општина, са којом имамо изузетно успјешну сарадњу. Наш заједнички пројекат за јавну расвјету посебно је важан и успјешно се реализује. Такође смо сарађивали при реконструкцији градског парка, а поред тога и у другим областима“, рекла је Градишник.

Предсједник Ковачевић се сложио да је пројекат јавне расвјете један од најзначајнијих за општину Никшић, те да је искуство словеначких компанија при реализацији тог пројекта веома важно, надајући се да ће проблем јавне расвјете бити комплетно ријешен до 15. јуна.

„Тим пројектом ријешили смо проблем нелегалних прикључака и постигли уштеду електричне енергије, а осим тога тај пројекат ће допринијети и испуњавању мјерила и затварању поглавља која се тичу зелене енергије и екологије на путу приступања Европској унији. Притом имамо значајног партнера из Словеније, која је, што се тиче бивших југословенских земаља, прва постала чланица Европске уније. Такође, имамо велики број пољопривредних произвођача који највише користе средства Европске уније. Када је реконструкција градског парка у питању, то је веома значајан пројекат, посебно за наше најмлађе суграђане, и задовољни смо квалитетом инфраструктуре коју је поставила словеначка фирма. Будући да планирамо изградњу рециклажног центра, били смо у посјети Кршком, а ускоро планирамо да посјетимо Цеље истим поводом како бисмо питање отпада ријешили на квалитетан начин“, истакао је Ковачевић.

Предсједник је такође упознао амбасадорку и са другим значајним пројектима, као и са важном кандидатуром за Европску престоницу културе – Никшић 2030.

„Надамо се успјеху када је о тој кандидатури ријеч. Имамо подршку државног парламента и Владе Црне Горе. Та одлука за кандидатуру једногласно је усвојена у локалном парламенту од стране свих одборника“, поручио је предсједник.

Састанку је са амбасадорком Градишник присуствовао и њен економски савјетник Борис Ленчић, а у име Општине Никшић, поред предсједника Ковачевића, присуствовали су и савјетница за економска питања Татјана Раичевић и шеф кабинета Марко Перућица.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare