Saopštenje NSD povodom 20 godina od pogroma nad Srbima na KiM!

Nova srpska demokratija iskazuje solidarnost sa stradanjem srpskog naroda na Kosovu i Metohiji u martu 2004. godine. Tada je na hiljade Srba izgubilo svoje domove, porodice, prijatelje, 16 je poginulo, a na stotine povrijeđeno.

U plamenu su bili pravoslavni hramovi pod zaštitom UNESCO-a, konvencija Evropske unije i Ujedinjenih nacija. To je bila jedna od najtežih destrukcija na globalnom nivou s početka 21. vijeka.

Takve slike nikada neće biti zaboravljene, niti smiju biti ponovljene na našim prostorima. Svjedoci smo da širom svijeta stradaju nevini ljudi u uzavrelim sukobima i da nasilje uzima najgori danak.

Zato treba istaći da mir i stabilnost nemaju cijenu. Surovost i uništenje nipošto ne mogu biti rešenje, jer donose samo probleme i dugoročne posledice.

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ta EU je zločince za pogrom nad Srpskim narodom pokušala nagraditi nezavisnom državom ali to nikada neće uspjeti.Naša obaveza je čim nam se ukaže većina u parlamentu da se izglasa otpriznavanje,nažalost za sada nema te većine.

Dužni smo i više od toga, jer se sramota koju su nam donijeli milonjini podrepaši ne pere samo takozvanim otpriznavanjem! Kralj Nikola nam je ostaviou amanet da dođemo doma u Prizren i doći ćemo ako Bog da! U to treba čvrsto vjerovati, a prilika će se ukazati i to relativno skoro!