Саопштење НСД поводом 20 година од погрома над Србима на КиМ!

Нова српска демократија исказује солидарност са страдањем српског народа на Косову и Метохији у марту 2004. године. Тада је на хиљаде Срба изгубило своје домове, породице, пријатеље, 16 је погинуло, а на стотине повријеђено.

У пламену су били православни храмови под заштитом UNESCO-a, конвенција Европске уније и Уједињених нација. То је била једна од најтежих деструкција на глобалном нивоу с почетка 21. вијека.

Такве слике никада неће бити заборављене, нити смију бити поновљене на нашим просторима. Свједоци смо да широм свијета страдају невини људи у узаврелим сукобима и да насиље узима најгори данак.

Зато треба истаћи да мир и стабилност немају цијену. Суровост и уништење нипошто не могу бити решење, јер доносе само проблеме и дугорочне последице.

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ta EU je zločince za pogrom nad Srpskim narodom pokušala nagraditi nezavisnom državom ali to nikada neće uspjeti.Naša obaveza je čim nam se ukaže većina u parlamentu da se izglasa otpriznavanje,nažalost za sada nema te većine.

Дужни смо и више од тога, јер се срамота коју су нам донијели милоњини подрепаши не пере само такозваним отпризнавањем! Краљ Никола нам је оставиоу аманет да дођемо дома у Призрен и доћи ћемо ако Бог да! У то треба чврсто вјеровати, а прилика ће се указати и то релативно скоро!