SAOPŠTENJE! Narod se pita: Mi da sabiramo, vi da razbijate!? Neće moći!

Saopštenje prenosimo integralno

Administratorski pul grupe „Narod se pita“, oglasio se saopštenjem za javnost u kojem je poslata poruka političarima iz redova parlamentarne većine da se ne igraju sa narodom, odnosno građanima zahvalujući čijim su glasovima dobili mogućnost da budu dio vlasti.

Grupa „Narod se pita“ nastala je, podsjetimo, iz vber grupe „Odbrana izborne volje“ u kojoj se okupili blizu 23 hiljade građana Crne Gore u cilju sprečavanja prekrajanja izborne volje nakon parlamentarnih izbora 11. juna.

„Kada su aktuelni premijer Milojko Spajić i Bošnjačka stranka krenuli ka formiranju vlasti u kojoj nema predstavnika Srba u Crnoj Gori, i koja ne odgovara većinskom raspoloženju birača da DPS ne treba da bude dio vlasti nakon svega što nam je u zaostavštinu ostavio bivši režim Mila Đukanovića, okupili smo se, i otpočel borbu za odbranu izborne volje. Izašli smo na ulicu, blokirali saobraćajnice, demonstrirali i danonoćno vršili pritisak na Spajića ali i one političke subjekte parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. koji su bili skloni da zaborave čijom je zaslugom smijenjen kriminogeni režim“, poručili su iz grupe Narod se pita.

U otvorenoj poruci političarima parlamentarne većine dodaje se:

„Političari koji nas danas slabo čuju i ne mare za naš stav, itekako su bili zainteresovani za našu podršku kada se lomilo oko toga hoće li u novoj vlast biti mjesta za predstavnike srpskog naroda. Sa nama su u odbranu izborne volje ustali i pripadnici drugih nacija, naša braća Crnogorci, Albanci, Muslimani, Bošnjaci, Hrvati… svi građani koji nisu željeli da se ponovo vara narod Crne Gore i zavađaju braća. Tada smo sabirali, a sada b neko to što smo sabrali da razbija radi ličnih interesa! Neće moći!“, dodaju iz grupe Narod se pita.

U saopštenju se dodaje i zakašnjela čestitka na rekonstrukciji Vlade.

„Neka vam je na zdravlje ovakva rekonstrukcija Vlade, ako mislite da je narod na koji se pozivate podržava, pogrešno ste zaključili. Možda je neko zbog mnistarske i direktorske fotelje zaboravio s kim je i za koga Ervin Ibrahimović vodio kampanju uoči predsjedničkih izbora prošle godine. Mi nismo, iako je slobodoljubivi narod koji se okupio u našoj grupi po svojoj grbači najbolje osjetio teror režima „prirodnog partnera“ Bošnjačke stranke“, poručili su iz administratorskog pula grupe Narod se pita.

Na kraju saopštenja poručeno je da bi donosioci odluka iz novoformirane vlasti trebalo da izvuku pouke iz nedavnih izbora u Budvi i Andrijevici.

„Pojedini političari parlamentarne većine izgleda nisu razumjeli poruku naroda sa izbora u Budvi i Andrijevici. Ako vjeruju da je riječ o prolaznom trendu, neka se spreme za velika iznenađenja koja bi mogla da se dese ako zanemare volju onih građana na čijim su glasovima došli na vlast. Ogromno iznenađenje bi moglo da im se dogodi u bliskoj budućnosti i na to neće moći da utiču spinovi preko kontrolisanih medija, jer narod sve vidi i kuva. Ovo je poslednji poziv da prestanu da nas razbijaju, i da razumiju ovu poruku kao bratski apel. I da imaju na umu krilaticu: Glas naroda je glas Boga!“, poručuje se u saopštenju grupe Narod se pita.

„Ako ste pomislili da možete još jednom da zaboravite na one koji su vas svih ovih godina podržavali i omogućili vam da zauzmete fotelje iz kojih nas više ne čujete, neka vam je hairli pakt sa višedecenijskim partnerom Mila Đukanovića i DPS režima Ervinom Ibrahimovićem i njegovim saborcima. Narod će umjeti da sa zahvali na zaboravu i paktu sa Đukanovićevim saborcima“, zaključuje se u saopštenju.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare