Sa kim može Medojević?

Godina je 2006, na političkom nebu pojavljuje se nova stranka, Pokret za promjene na čelu sa Nebojšom Medojevićem. Ovaj pokret kupi simpatije na prvim izborima, osvaja veliki broj glasova i ulazi u parlament. Glasaju ga i Srbi, međutim PZP se odlučuje da glasa za ustav i time gubi dio podrške oličene u mnogo lošijem rezultatu 2009 godine. Dolazi 2012, stvara se DF, ide borba, protesti, hapšenja, tzv državni udar, optužbe za pranje novca. DPS pada 2020 godine. PZP nakon razlaza u DF izlazi samostalno 2023 i ne prelazi cenzus. Situacija koja je jako zanimljiva.

Medojević pokušava da se vrati na političku scenu. Glavna meta mu je Milojko Spajić i PES, optužbe su svakodnevne, ne štedi ni demokrate, ni URU. Medojević polako ali sigurno počinje da kritikuje i bivše kolege iz DF tj ZBCG. Manevarski prostor? Vrlo sužen! Medojević svoju agendu predstavlja kao opozicionu, ali u opoziciji je i DPS, a teško da bi PZP prihvatio da mu DPS bude partner nakon svega.

Sa kim i kako može Medojević.? Da li će napraviti zaokret i pokušati da se približi barem DNP, pošto je očigledno da sa NSD ne može da nađe dodirne tačke. Usamljeni Medojević teško da može uraditi bilo šta značajnije na bilo kojim izborima, jer bez infrastrukture iako je medijski uvijek bio odličan neće moći da parira velikim koalicijama.

Ostaje pitanje da li će Medojević biti dio neke, opstati ili nestati sa političke scene.

Opstanak bi značio da umjereni suverenistički blok može da dejstvuje, nestanak bi glasače PZP odveo ka lijevo populističkim PES ili DCG.

Svakako, biće zanimljivo pratiti dalji razvojni put PZP i Medojevića, jer je Medojević volio ga neko ili ne političar koji privlači pažnju.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Privlaci paznju svakodnevnim pljuvanjem i nedokazanim optuzbama protiv onih koji su u vlasti. Srbi ga nece podrzati zbog Ustava iz 2007, i inace im je tesko padalo da ga glasaju kao dio DF-a. Zavrsio je politicku karijeru, jer DPS nije vise na vlasti.