Ruski mediji: Vučićev život je ugrožen!

Posle pokušaja atentata na slovačkog premijera Roberta Fica i kandidata za predsjednika SAD Donalda Trampa, predskednik Srbije Aleksandar Vučić je u opasnosti, izjavio je potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin u intervjuu za RIA Novosti.

– Kada je bio pokušaj atentata na gospodina Fica, a zatim i na Trampa, rekao sam predsjedniku Vučiću da se pripremi, jer se nešto dešava sa svima koji se zalažu za mirno rješenje u Ukrajini, neko puca na njih – rekao je on.

Prema Vulinovim riječima, Vučićev život je ugrožen od onih koji bi željeli da Srbija prestane da bude vojno neutralna, da uvede sankcije Rusiji, prizna nezavisnost Kosova i napusti Republiku Srpsku u Bosni i Hercegovini.

– Vučić je takođe pod pretnjom narko-klanova koje smo otkrili, čiji su članovi u bekstvu – dodao je potpredsjednik Vlade Srbije, koji je ranije bio na čelu Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbjednosne informativne agencije (BIA), podsjeća RIA Novosti.

On je istakao da ovako velike organizovane kriminalne grupe nikada ne nastaju bez podrške moćnih obaveštajnih službi i pozvao na povećanje mjera bezbijednosti šefa srpske države.

Predsjednik Srbije je krajem prošle nedelje rekao da je iz Moskve dobio upozorenje da se u zemlji sprema državni udar. Ovo se dogodilo usred masovnih protesta protiv rudarenja litijuma. Prema Vulinovim rečima, cilj ovih protesta nije zaštita životne sredine, već rušenje aktuelne vlasti, prenose ruski mediji

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare