Rusi glavni gosti a Spajić želi da smanji njihov broj?

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić rekao je u Davosu da su crnogorske vlasti u zemlji uspjele da smanje udio turista iz Rusije i smanje zavisnost od ruskog turističkog tržišta i investicija, prenosi Aloonline.me.

„Kada sam postao ministar finansija 2020. godine, naslijedili smo zemlju čiju su infrastrukturu u potpunosti izgradile kompanije koje su finansirane izvan EU. Kao turistička zemlja, svake godine primamo milione turista, a većina njih dolazi iz Rusije. I investitori su bili skoro isključivo van EU”, rekao je Spajić.

Prema njegovim riječima, to je bilo zbunjujuće, jer je Crna Gora geografski blizu centra Evrope, koristi evro kao nacionalnu valutu i ​​tako dalje.

„Uradili smo mnogo da se ovo promijeni, a sada je udio ruskih turista oko 7-8%. To je mnogo manje, a učešće ruskog turističkog tržišta može da se zamijeni, zavisnost je mnogo manja“, rekao je premijer i dodao da se zemlja preorijentisala i na EU u infrastrukturnim projektima.

Premijer Milojko Spajić je svojim programom Evropa sad 2 najavio da će penzije biti 450 evra, minimalna zarada 750 evra, dok će prosječna zarada u Crnoj Gori biti 1.000 evra.

U ovom trenutku se Spajić hvali smanjenjem broja turista koji posjećuju Crnu Goru iz Ruske federacije, koja, podsjećamo, važi za jednu od glavnih destinacija koja šalje turiste u Crnu Goru do 2022. godine.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Nevjerovatno i on je presjednik vlade ,treba da radi u iteres drzave a ne onih koji odrzavaju rat u ukrajini