RIJEČ UREDNIKA: Za budućnost Budve i Budva je naš grad da se dogovore i formiraju vlast

Sinoćni rezultati lokalnih izbora ni Budvi jasno su pokazali krah na državnom nivou vladajućeg PES-a i uopšte suverenističkog bloka. Liste i koalicije a tu prije svega mislim na ZBB i Budva je naš grad ponovili su uspjeh od prije dvije godine kada su na čelu sa Milom Božovićem i dok su svi bili zajedno osvojili 18 mandata kao što je i sada slučaj.

Gajim nadu da će se nakon stišavanja prve euforije, uprkos svim otrovnim strelicama koje su ZBB i Budva je naš grad odapinjali jedni prema drugima, doći do pregovora koji će rezultirati formiranjem čvrste vlasti, jer je sinoć postalo jasno da vlast sa državnog nivoa ima 9+9+4+2 tj 24 mandata, što bi garantovalo stabilnost pune četiri godine.

Bez želje da potcijenim nosioce listi, ipak za rezultat i to odličan rezultat dva politička faktora zaslužni su Andrija Mandić i Milo Božović, koji su stajali iza ovih listi. Moramo biti iskreni pa reći da je uspjeh liste koju je Božović podržao i veći jer se isti nalazi u pritvoru pa nije mogao da se uključuje u istu na način na koji je to mogao Mandić.

Opet, dvojica nesumnjivih političkih autoriteta kakvi su i Božović i Mandić, sa dovoljno političkog iskustva , mislim da će uticati da se strasti smire i da dominantno srpske opcije formiraju vlast.

Shodno svemu navedenom, potrebno je da Mikijelj i Jovanović jedan drugom pruže ruku, sjednu za pregovarački sto i ispoštuju ono što narod u koji se svi zaklinjemo želi, stabilnu i čvrstu vlast, koja će trajati čitav mandat.

Gospodo, odgovornost je na vama!

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tako je,srećna pobjeda.